VAD ÄR COLLEGE ESPORT?

College Esport i USA började runt 2009 där flertal skolor började forma esport klubbar där man spelade alla möjliga spel och även tävlade i turneringar med andra skolor. Nu år 2023, 14 år senare, så är esport scenen i USA massiv! Det finns över 500(!) esportprogram som erbjuder varsity esport och denna siffran ökar regelbundet. Att skolor har varisty esport betyder att de kan erbjuda dig ett esport stipendium för att representera skolan i ditt favoritspel. College esport är ofta sedd som en platform för gamers att utvecklas som spelare och även som en fantastisk väg till den professionella scenen. 

Esport är spel som spelas på en tävlingsnivå, detta kan vara allt från 5v5 lagspel som League of Legends och Valorant, till 1v1 strategi dominerande spel som Hearthstone och mycket mer.

Vad en varsity esports spelare betyder!

Att då vara en varisty esport spelare är precis som att vara en college atlet inom vilken sport som helst. Du är på ett varsity team, vilket betyder att du är i ett lag med andra person som tävlar tillsammans för att representera din skola mot andra skolor i tävlingar. Detta betyder också att du kommer spela och träna med ditt lag mellan dina klasser, precis som vilken annan sport som helst, och många varsity spelare får stora summor när det gäller stipendium. Precis som de andra sporterna på skolan så kommer du bära skolans lagtröja, tävla i arenor och kommunicera med lagkamrater och tränare när matcherna är igång.

Hur stor är college esports scenen?

Totalt så är esports scenen runtom i världen enorm. Tittarsiffrorna för League of Legends finalen (även kallad Worlds), hade över 74 miljoner tittare och ett genomsnitt på över 31 miljoner tittare i minuten över hela världen. Denna statistiken är helt otrolig ohc det är även college esport scenen. Över de senaste 7 åren har college esport industrin vuxit till en “billion dollar industry”. Med rekryterare, tränare, tillägnade arenor och en global publik på över 500 miljoner människor.

Så just nu finns över 300 amerikanska skolor som erbjuder mer än 150 miljoner per år i stipendium för de bästa esport spelarna då dessa skolor kan tjäna miljoner i turnerings priser. Eftersom college esport scenen är så stor så finns det möjligheter att dina matcher kommer sändas på tv, bli streamade och bli inspelade. Matcherna kommer även att ha kommentatorer och analytiker som analyserar dina matcher som vilken annan professionell sport.

college esports nivån

Så hur bra är esports nivån på college? Detta är en väldigt bra fråga, speciellt om man vill satsa på sin esport karriär och vill spela på högsta nivån, då har du kommit helt rätt! College esports nivån är VÄLDIGT hög, men den är även till för amatörer. Med det sagt så är alltså esports nivån helt beroende på vilken nivå man vill spela på och hur mycket man vill satsa på sin esport. För att ge lite exempel på hur bra esports nivån kan vara på college:

Davenport University är en av de absolut bästa esports skolorna, och speciellt när det kommer till Counter Strike. Detta laget är på så hög nivå att de har spelat i ESEA ESL Challenger League Säsong 44 och de var även NACE Starleague vinnare under hösten 2022.

Davenport University har även varit rankat det 100:e bästa CS laget i i hela världen enligt HLTV.org där de då var det 11:e bästa laget i hela USA, ett college lag, helt fantastiskt va?! 

Om du är en League of Legends spelare och tycker att du förtjänar att spela på proffsnivå, du borde du kolla på Maryville University, då denna skola är den absolut bästa på League of Legends, och de bästa spelare. Då den 24:e September 2023 så blev deras spelare “Iconic” tog över första platsen på League of Legends Ranked Solo Ladder i USA.

Förutom att tävla på de olika college turneringarna så är Maryville med i NACL. Vilket är division 2 kan man säga om man säger att NA LCS är division 1. Vilket betyder att dessa spelare är i princip på proffsnivå. 

För att ge lite mer insikt på hur pass bra college nivån är och nivån på NACL är spelar en spelare vid namn Dardoch både för skolan St.Thomas University och även för laget Mirage Alliance som tävlar i NACL. Dardoch har spelat för TSM, Team Liquid, och flera i LCS. Så proffsnivån är här!.

Detta var bara några exempel på hur bra nivån är med hjälp av spelen League of Legends och Counter Strike, men alla andra spel så som Valorant, Rocket League, Rainbow Six Siege och alla andra spel är också på denna höga nivån, så college esportsnivån kan man säga är så nära proffsnivån man kan komma. Men med detta sagt så finns det en även nivå för ALLA, oavsett vilken nivå du är på ditt spel så finns det en nivå som kommer att passa för dig. Baserat på hur duktig man är i sitt spelande så är stipendium såklart olika, dock så finns det en nivå för alla på college!

KAN JAG BLI PROFFS EFTER COLLEGE?

Det enkla svaret är JA! Att spela college esports är ett fantastisk steg i rätt riktning för att kunna bli en professionell esports spelare eftersom du har alla förutsättningar att kunna bli så bra som möjligt, till exempel har du ett tränarstab med högsta merit runt dig varje dag. Deras största intresse är att du ska bli så bra som möjligt samt ge dig alla de rätta verktygen för att kunna ta nästa steg. Detta är varför college kan vara just det perfekta steget innan du tar steget in i den professionella scenen.

Det finns flera spelare som har tagit steget till proffs efter deras college karriär. Här är några exempel:

 • Jake “jakee” Andersson: St. Thomas University till Cloud 9
 • Bruno “CptBruno” Albino: Clarke University till Portland Timbers
 • Denis “Lethal” Tari: Illinois State University till London Spitfire
 • Eain “APA” Stearns: Maryville University till Team Liquid

Vill du veta mer om att bli en Professionell Esports Spelare efter College? 

Klicka på LÄS MER till höger!

KAN JAG BLI PROFFS EFTER COLLEGE?

VARFÖR COLLEGE?

Det finns ändlösa anledningar till varför du borde gå på College och speciellt om du är en varsity atlet eftersom du kan nu kombinera en topputbildning samtidigt som du gör vad du älskar, vilket är den största anledningen till varför det är så mycket positivt att vara en college atlet. Det finns många andra anledningar, från ekonomiska anledningar, till personlig utveckling. 

Vill du veta mer om varför du borde gå på college i USA?

Klicka LÄS MER till höger!

VARFÖR COLLEGE?

VILKA SPEL FINNS?

Det finns ett brett utbud av spel som spelas på college. Vissa spel mer populära än andra, och vissa spel där chansen att få ett stipendium är större.  

Några exempel av spel som spelas är:

 • Multiplayer online battle arena (MOBA): League of Legends (LoL), Defense of the Ancients (DOTA) 2, Heroes of the Storm, Smite
 • First person shooter: Overwatch 2, Fortnite, Counter-Strike 2 (CS2), PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Paladins, Valorant
 • Samlarkortsspel: Hearthstone
 • Realtidsstrategi: StarCraft II
 • Sport Spel: Rocket League, FIFA, Madden
 • Kampspel: Street Fighter, Mortal Kombat
Vill du veta mer om spelen och vilka spel som är de mest populära på college?
 

Klicka på LÄS MER till höger!

mest populära SPELEN

Hur blir man rekryterad?

För att bli rekryterad till ett college så krävs det väldigt många steg och dessa stegen kan vara väldigt förvirrande, speciellt om du är internationell och inte vet hur man ska ta sig till. Det är här vi på Luna kliver in, vi vet alla stegen och vi kommer guida dig, steg för steg, för att denna resan ska bli enklare för dig. Men det finns bara så mycket vi kan göra, den viktigaste delen för att bli rekryterad är att du gör din del av arbetet. Med det sagt, så behöver du inte oroa dig, för tillsammans så kommer vi att hitta rätt för dig!

Vill du veta hur processen kommer att se ut när du ska bli rekryterad?

Klicka LÄS MER till höger!

PROCESSEN

VISSA SKOLOR HAR TRYOUTS, DÄREMOT ÄR DET LÅNGT IFRÅN ALLA

college esport tryouts

Även om vissa skolor kommer kunna ge dig ett esport stipendium baserat på din skicklighet som du har visat under din highlightvideo och din vod, samt baserat på nivån vi har konstanterat att du är på så kommer vissa skolor kräva att du ska göra en tryout för deras program. Som sagt är det LÅNGT ifrån alla skolor som kräver detta, men om du ska spela för en av de absolut bästa skolorna kan det förekomma en tryout. Så i detta inlägget ska vi gå igenom hur tryouts är på college. 

Vill du veta mer om tryouts?

Klicka på LÄS MER till höger!

tryouts

VAD ÄR REKRYTERINGS KRAVEN?

Där finns inte några riktiga krav för dig som vill spela esports på college eftersom vem som helst kan egentligen bli en varsity esports spelare och en college student. Med det sagt, så beroende på vilken nivå tävla i så kommer det såklart kräva att du är så bra som möjligt i ditt spel.

Vill du veta mer exakt hur kraven ser ut på de olika spelen och lite mer allmänt om hur esports kraven är på college i USA. Då bör du gå in på de olika spelen och checka kraven!

Klicka LÄS MER till höger!

alla spel

VAD LETAR TRÄNARE EFTER I EN SPELARE?

Vad en tränare vill se i dig som spelare är en hel del för att vara helt sanningsenlig. Tränare vill såklart att du ska prestera på den högsta nivån så du kan tillföra för laget under turneringar och matcher, tränare vill också se så du har bra kommunikationsförmåga och är en bra lagspelare. Att du är en bra lagspelare är det som tränare på college håller i högsta grad, om du däremot spelar ett spel där du inte har lagkamrater så behöver du såklart inte tänka på detta, utöver att du är en bra och trevlig människa. Alltså vill tränare att du ska ha en bra attityd och även att du ska sköta dig som en student på skolan. Har du en negativ och dålig attityd så kommer du inte komma långt i din karriär på college och detta är något som speciellt amerikanska college tränare fokuserar på. Så om du har en bra och positiv attityd, visar att du är en bra lagkamrat, att du kan vara en ledare och att du har bra en bra kommunikationsförmåga så kommer college tränare bli väldigt imponerade och dina chanser kommer öka drastiskt.

För att kunna sticka ut bland mängden som också vill ta sig till collge och spela sitt favoritsple så är det viktigt att visa college tränare VODs på när du spelar och när du kommunicerar när du spelar så de kan se att du hade passat perfekt för deras program. Detta är såklart något vi kommer att hjälpa dig med för att maximera dina chanser och imponera på potentiella tränare!

Hur mycket är esports stipendium?

Stipendium delas ut skola för skola, vilket betyder att mängden stipendium som skolan kan ge ut beror på på vilken skola det är. Stipendium kan därför sträcka sig från 10% till 100% beroende på vilken nivå du är på och vilka resurser skolan har. Ett 100% stipendium är något som många vill ha men som inte många kan få, dessa stipendium är alltså stipendium som täcker hela college kostnaden, från skolavgifter till boende och mat.

För att ge ett exempel så ger Harrisburg University, en skola som har stor prestige inom college esport scenen, ut 100% stipendium till alla deras esport studenter och de började med detta redan 2018.

Vill du veta mer om allt som har med esport stipendium att göra?

Klicka LÄS MER till höger!

esports stipendium

HUR SER ESPORTS ANLÄGGNINGARNA UT?

Esports anläggningarna på college är alla otroligt vackra. För att ge ett exempel på hur en esports anläggning kan se ut på college så kan vi ta oss en titt på Grand Canyon University (GCU) och deras anläggning. Det är en unik anläggning som är öppen för allmänheten som består av 72 högpresterande speldatorer och ett turneringsområde för evenemang. 

Vill du veta mer om College Esports Anläggningar?

Klicka på LÄS MER till höger!

 

ESPORTS ANLÄGGNINGAR

college esports klubbar

Precis som andra sporter på college (fotboll, basket, mm…) så finns det en varsity nivå och även en klubbnivå. Varsity nivån är de spelarna som är bäst på universitetet som då representerar skolan mot andra skolor i tävlingar. Eftersom det krävs en relativt hög nivå för att komma till denna varsity nivån, finns även college klubbar för de som antingen inte känner att de ligger på rätt nivå, eller att man känner att man inte vill spela på en så seriös nivå. På esports klubbar fokuserar man mer på att inkludera alla som vill vara med och att hjälpa mindre skickliga spelare att få mer erfarenhet. 

Esport klubbar har olika lag och alla dessa lagen tävlar också i turneringar, de tävlar även i andra college esports ligor, och de har olika tävlingar för de som går på skolan så skolans lag tävlar mot varandra. Utöver de arrangerar klubben också community-kvällar för varje enskild match.

Många klubbmedlemmar flyttar även upp till varsity nivån när de har fått den skickligheten och erfarenheten som man får av att spela i ett klubblag, man kan även se esports klubbar som ett slags Junior Varsity lag.

Vill du veta mer om College Esports Klubbar? 

Klicka på LÄS MER till höger!

esports klubb

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

VAD ÄR COLLEGE ESPORT?

College Esport i USA började runt 2009 där flertal skolor började forma esport klubbar där man spelade alla möjliga spel och även tävlade i turneringar med andra skolor. Nu år 2023, 14 år senare, så är esport scenen i USA massiv! Det finns över 500(!) esportprogram som erbjuder varsity esport och denna siffran ökar regelbundet. Att skolor har varisty esport betyder att de kan erbjuda dig ett esport stipendium för att representera skolan i ditt favoritspel. College esport är ofta sedd som en platform för gamers att utvecklas som spelare och även som en fantastisk väg till den professionella scenen. 

Esport är spel som spelas på en tävlingsnivå, detta kan vara allt från 5v5 lagspel som League of Legends och Valorant, till 1v1 strategi dominerande spel som Hearthstone och mycket mer.

vad en varsity esport spelare betyder!

Att då vara en varisty esport spelare är precis som att vara en college atlet inom vilken sport som helst. Du är på ett varsity team, vilket betyder att du är i ett lag med andra person som tävlar tillsammans för att representera din skola mot andra skolor i tävlingar. Detta betyder också att du kommer spela och träna med ditt lag mellan dina klasser, precis som vilken annan sport som helst, och många varsity spelare får stora summor när det gäller stipendium. Precis som de andra sporterna på skolan så kommer du bära skolans lagtröja, tävla i arenor och kommunicera med lagkamrater och tränare när matcherna är igång.

college esport nivån

Så hur bra är esports nivån på college? Detta är en väldigt bra fråga, speciellt om man vill satsa på sin esport karriär och vill spela på högsta nivån, då har du kommit helt rätt! College esports nivån är VÄLDIGT hög, men den är även till för amatörer. Med det sagt så är alltså esports nivån helt beroende på vilken nivå man vill spela på och hur mycket man vill satsa på sin esport. För att ge lite exempel på hur bra esports nivån kan vara på college:

Davenport University är en av de absolut bästa esports skolorna, och speciellt när det kommer till Counter Strike. Detta laget är på så hög nivå att de har spelat i ESEA ESL Challenger League Säsong 44 och de var även NACE Starleague vinnare under hösten 2022.

Davenport University har även varit rankat det 100:e bästa CS laget i i hela världen enligt HLTV.org där de då var det 11:e bästa laget i hela USA, ett college lag, helt fantastiskt va?! 

Om du är en League of Legends spelare och tycker att du förtjänar att spela på proffsnivå, du borde du kolla på Maryville University, då denna skola är den absolut bästa på League of Legends, och de bästa spelare. Då den 24:e September 2023 så blev deras spelare “Iconic” tog över första platsen på League of Legends Ranked Solo Ladder i USA.

Förutom att tävla på de olika college turneringarna så är Maryville med i NACL. Vilket är division 2 kan man säga om man säger att NA LCS är division 1. Vilket betyder att dessa spelare är i princip på proffsnivå. 

För att ge lite mer insikt på hur pass bra college nivån är och nivån på NACL är spelar en spelare vid namn Dardoch både för skolan St.Thomas University och även för laget Mirage Alliance som tävlar i NACL. Dardoch har spelat för TSM, Team Liquid, och flera i LCS. Så proffsnivån är här!.

Detta var bara några exempel på hur bra nivån är med hjälp av spelen League of Legends och Counter Strike, men alla andra spel så som Valorant, Rocket League, Rainbow Six Siege och alla andra spel är också på denna höga nivån, så college esportsnivån kan man säga är så nära proffsnivån man kan komma.

hur stor är college esport scenen?

Totalt så är esports scenen runtom i världen enorm. Tittarsiffrorna för League of Legends finalen (även kallad Worlds), hade över 74 miljoner tittare och ett genomsnitt på över 31 miljoner tittare i minuten över hela världen. Denna statistiken är helt otrolig ohc det är även college esport scenen. Över de senaste 7 åren har college esport industrin vuxit till en “billion dollar industry”. Med rekryterare, tränare, tillägnade arenor och en global publik på över 500 miljoner människor.

Så just nu finns över 300 amerikanska skolor som erbjuder mer än 150 miljoner per år i stipendium för de bästa esport spelarna då dessa skolor kan tjäna miljoner i turnerings priser. Eftersom college esport scenen är så stor så finns det möjligheter att dina matcher kommer sändas på tv, bli streamade och bli inspelade. Matcherna kommer även att ha kommentatorer och analytiker som analyserar dina matcher som vilken annan professionell sport.

kan jag bli proffs efter college?

Detta är ett enkelt svar, JA! Att spela college esports är ett fantastisk steg i rätt riktning för att kunna bli en professionell esports spelare eftersom du har alla förutsättningar för att kunna bli så bra som möjligt, som till exempel ett tränarstab med högsta merit runt dig varje dag. Deras största intresse är att du ska bli så bra som möjligt och ge dig alla de rätta verktygen för att kunna ta nästa steg. Detta är varför college kan vara just det perfekta steget för att innan du tar steget in i den professionella scenen.

Det finns flera spelare som har tagit steget till proffs efter deras college karriär. Här är några exempel:

 • Jake “jakee” Andersson:
  St. Thomas University till Cloud 9
 • Bruno “CptBruno” Albino:
  Clarke University till Portland Timbers
 • Denis “Lethal” Tari:
  Illinois State University till London Spitfire
 • Eain “APA” Stearns: 
  Maryville University till Team Liquid

Vill du veta mer om att bli en Professionell Esports Spelare efter College? 

Klicka LÄS MER nedanför!

KAN JAG BLI PROFFS EFTER COLLEGE?

varför college?

Det finns ändlösa anledningar till varför du borde gå på College och speciellt om du är en varsity atlet eftersom du kan nu kombinera en topputbildning samtidigt som du gör vad du älskar, vilket är den största anledningen till varför det är så mycket positivt att vara en college atlet. Det finns många andra anledningar, från ekonomiska anledningar, till personlig utveckling. 

Vill du veta mer om varför du borde gå på college i USA?

Klicka LÄS MER nedanför!

VARFÖR COLLEGE?

vilka spel finns?

Det finns ett brett utbud av spel som spelas på college. Vissa spel mer populära än andra, och vissa spela där chansen att få ett stipendium är större.  

Några exempel av spel som spelare är:

 • Multiplayer online battle arena (MOBA): League of Legends (LoL), Defense of the Ancients (DOTA) 2, Heroes of the Storm, Smite
 • First person shooter: Overwatch 2, Fortnite, Counter-Strike 2 (CS2), PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Valorant
 • Samlarkortsspel: Hearthstone
 • Realtidsstrategi: StarCraft II
 • Sport Spel: Rocket League, FC, Madden
 • Kampspel: Street Fighter, Mortal Kombat

Vill du veta mer om spelen och vilka spel som är de mest populära på college?

Klicka LÄS MER nedanför! 

populära spelen

hur blir man rekryterad?

För att bli rekryterad till ett college så krävs det väldigt många steg och dessa stegen kan vara väldigt förvirrande, speciellt om du är internationell och inte vet hur man ska ta sig till. Det är här vi på Luna kliver in, vi vet alla stegen och vi kommer guida dig, steg för steg, för att denna resan ska bli enklare för dig. Men det finns bara så mycket vi kan göra, den viktigaste delen för att bli rekryterad är att du gör din del av arbetet. Med det sagt, så behöver du inte oroa dig, för tillsammans så kommer vi att hitta rätt för dig!

Vill du veta hur processen kommer att se ut när du ska bli rekryterad?

Klicka LÄS MER nedanför!

PROCESSEN

college esport tryouts

Även om vissa skolor kommer kunna ge dig ett esport stipendium baserat på din skicklighet som du har visat under din highlightvideo och din vod, samt baserat på nivån vi har konstanterat att du är på så kommer vissa skolor kräva att du ska göra en tryout för deras program. Som sagt är det LÅNGT ifrån alla skolor som kräver detta, men om du ska spela för en av de absolut bästa skolorna kan det förekomma en tryout. Så i detta inlägget ska vi gå igenom hur tryouts är på college. 

Vill du veta mer om tryouts?

Klicka på LÄS MER nedanför!

tryouts

vad är rekryterings-kraven?

Där finns inte några riktiga krav för dig som vill spela esports på college eftersom vem som helst kan egentligen bli en varsity esports spelare och en college student. Med det sagt, så beroende på vilken nivå tävla i så kommer det såklart kräva att du är så bra som möjligt i ditt spel.

Vill du veta mer exakt hur kraven ser ut på de olika spelen och lite mer allmänt om hur esports kraven är på college i USA. Då bör du gå in på de olika spelen och checka kraven!

Klicka LÄS MER nedanför!

alla spel

vad letar tränare efter i en spelare?

Vad en tränare vill se i dig som spelare är en hel del för att vara helt sanningsenlig. Tränare vill såklart att du ska prestera på den högsta nivån så du kan tillföra för laget under turneringar och matcher, tränare vill också se så du har bra kommunikationsförmåga och är en bra lagspelare. Att du är en bra lagspelare är det som tränare på college håller i högsta grad, om du däremot spelar ett spel där du inte har lagkamrater så behöver du såklart inte tänka på detta, utöver att du är en bra och trevlig människa. Alltså vill tränare att du ska ha en bra attityd och även att du ska sköta dig som en student på skolan. Har du en negativ och dålig attityd så kommer du inte komma långt i din karriär på college och detta är något som speciellt amerikanska college tränare fokuserar på. Så om du har en bra och positiv attityd, visar att du är en bra lagkamrat, att du kan vara en ledare och att du har bra en bra kommunikationsförmåga så kommer college tränare bli väldigt imponerade och dina chanser kommer öka drastiskt.

För att kunna sticka ut bland mängden som också vill ta sig till collge och spela sitt favoritsple så är det viktigt att visa college tränare VODs på när du spelar och när du kommunicerar när du spelar så de kan se att du hade passat perfekt för deras program. Detta är såklart något vi kommer att hjälpa dig med för att maximera dina chanser och imponera på potentiella tränare!

hur mycket är esport stipendium?

Stipendium delas ut skola för skola, vilket betyder att mängden stipendium som skolan kan ge ut beror på på vilken skola det är. Stipendium kan därför sträcka sig från 10% till 100% beroende på vilken nivå du är på och vilka resurser skolan har. Ett 100% stipendium är något som många vill ha men som inte många kan få, dessa stipendium är alltså stipendium som täcker hela college kostnaden, från skolavgifter till boende och mat.

För att ge ett exempel så ger Harrisburg University, en skola som har stor prestige inom college esport scenen, ut 100% stipendium till alla deras esport studenter och de började med detta redan 2018.

Vill du veta mer om allt som har med esport stipendium att göra?

Klicka LÄS MER nedanför!

esports stipendium

hur ser anläggningarna ut?

Esports anläggningarna på college är alla otroligt vackra. För att ge ett exempel på hur en esports anläggning kan se ut på college så kan vi ta oss en titt på Grand Canyon University (GCU) och deras anläggning. Det är en unik anläggning som är öppen för allmänheten som består av 72 högpresterande speldatorer och ett turneringsområde för evenemang. 

Vill du veta mer om College Esports Anläggningar?

Klicka LÄS MER nedanför!

ESPORTS
ANLÄGGNINGAR

college esport klubbar

Precis som andra sporter på college (fotboll, basket, mm…) så finns det en varsity nivå och även en klubbnivå. Varsity nivån är de spelarna som är bäst på universitetet som då representerar skolan mot andra skolor i tävlingar. Eftersom det krävs en relativt hög nivå för att komma till denna varsity nivån, så finns även college klubbar för de som antingen inte känner att de ligger på rätt nivå, eller att man känner att man inte vill spela på en så seriös nivå. På esports klubbar så fokuserar man mer på att inkludera alla som vill va med och att hjälpa mindre skickliga spelare att få mer erfarenhet. 

Esport klubbar har olika lag och alla dessa lagen tävlar också i turneringar, de tävlar också andra college esports ligor, och de har även olika tävlingar för de som går på skolan så skolans lag tävlar mot varandra. Utöver de så arrangerar klubben också community-kvällar för varje enskild match.

Många klubbmedlemmar flyttar även upp till varsity nivån när de har fått den skickligheten och erfarenheten som man får av att spela i ett klubblag, så man kan även se esports klubbar som ett slags Junior Varsity lag.

Vill du veta mer om College Esports Klubbar? 

Klicka LÄS MER nedanför!

esports klubb

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency