finansiera college

När man ser summan pengar som krävs för att studera på college i Amerika har vi full förståelse över att man kan bli lite överväldigad. Frågan man ställer sig är hur man ska kunna finansiera att gå på college i USA. För att svara på denna frågan finns CSN!

CSN (Centrala Studiestödsnämnden) är världens mest förmånliga finansieringssystem för studenter som pluggar utomlands. Du får låna så pass mycket av CSN att det många gånger täcker hela eller stora delar av kursavgifterna utomlands (beroende på skola, utbildning och längd på utbildningen). Dessutom är räntan så låg på CSN-lånet att det ofta kallas ”världens bästa lån”. Det betyder att summan du betalar tillbaka varje månad till CSN när studierna är avklarade är väldigt förmånlig. Ungefär 6 till 12 månader efter studierna är avklarade brukar man börja betala tillbaka till CSN. Det är med hjälp av CSN du kommer finansiera dina studier, om du då såklart inte väljer betala alla collegekostnader på egen hand. Vi kommer nu dyka ner i mer detaljer om hur CSN fungerar. 

CSN-lån och bidrag för utlandsstudier

När du ska studera på college får du CSN-lån och bidrag som täcker dina levnadskostnader, precis som hemma i Sverige. Totalt får du 14 676 SEK i månaden vilket oftast är tillräckligt för boende och levnadskostnader. Av den summan är 3 652 SEK bidrag från CSN du inte behöver betala tillbaka. Detta betyder att varje läsår (ett läsår på college är på 34 veckor) kommer du få upp till runt 130 000 SEK för lån och bidrag för utlandsstudier från CSN. CSN ger även ut Merkostnadslån för utlandsstudier som ligger på 22 304 SEK per läsår.

CSN-lån till kursavgifter

För att sedan betala kursavgifterna på college kommer du även kunna låna ytterligare pengar av CSN.

För heltidsstudier på college kan du låna 3 360 SEK per vecka till din kursavgift. Studerar du exempelvis heltid 17 veckor under en termin kommer du få ut cirka 57 000 SEK för din kursavgift den terminen. Totalt får du låna upp till 403 200 SEK av CSN till kursavgifter.

Låna från CSN till resor och försäkring

Utöver lån för skolavgifter mm, kan du även täcka resor och försäkringsutgifter med hjälp av CSN. 

Maxbeloppet per halvår du kan låna för resekostnader är 15 750 SEK. 

Maxbeloppet per vecka du kan låna för försäkringen ligger på 425 SEK per vecka.

finansierings summering per läsår

För att göra det enklare för dig att se ungefär hur din finansiering av college kan se ut årligen så har vi lagt ut summorna här:

CSN-Lån & Bidrag: 130 000 SEK

Merkostnadslån: 22 304 SEK

CSN-Lån till Kursavgift: 114 000 SEK

CSN-Lån till Resor: 31 500 SEK

CSN-Lån till Försäkring: 14 450 SEK

Totalt Studielån: 312 254 SEK

Räkna ut hur mycket du kan låna

Allt detta vi nu gått igenom kan kändas väldigt mycket och rörigt, om du själv vill räkna ut enkelt och smidigt hur mycket du totalt kan låna när du ska studera på college i Amerika kan du göra det på CSN:s egna hemsida HÄR

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så kommer vi kontakta dig så snart som möjligt!!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

finansiera college

När man får se summan med pengar som krävs för att studera på college i Amerika har vi full förståelse över att man kan bli lite överväldigad. Så frågar man ställer sig själv är hur man ska kunna finansiera att gå på college i USA. För att kunna svara på denna frågan finns CSN!

CSN (Centrala Studiestödsnämnden) är världens mest förmånliga finansieringssystem för studenter som vill plugga utomlands. Du får låna så pass mycket av CSN att det många gånger täcker hela eller stora delar av kursavgifterna utomlands (beroende på skola, utbildning och längd på utbildningen). Dessutom är räntan så låg på CSN-lånet att det ofta kallas ”världens bästa lån”. Det betyder att summan du betalar tillbaka varje månad till CSN när studierna är avklarade är väldigt förmånlig. Ungefär 6 till 12 månader efter studierna är avklarade brukar man börja betala tillbaka till CSN. Så det är med hjälp av CSN som du kommer att finansiera dina studier, om du då såklart inte väljer att betala alla collegekostnader på egen hand, men du som väljer att använda sig av CSN kommer vi nu dyka ner i lite detaljer hur CSN går till.

CSN-lån och bidrag för utlandsstudier

När du ska studera på college får du CSN-lån och bidrag som täcker dina levnadskostnader, precis som hemma i Sverige. Totalt får du 14 676 SEK i månaden vilket oftast är tillräckligt för boende och levnadskostnader. Av den summan är 3 652 SEK bidrag från CSN som du inte behöver betala tillbaka. Detta betyder att varje läsår (ett läsår på college är på 34 veckor) så kommer du att kunna få upp till runt 130 000 SEK för lån och bidrag för utlandsstudier från CSN. CSN ger även ut Merkostnadslån för utlandsstudier som ligger på 22 304 SEK per läsår.

CSN-lån till kursavgifter

För att sedan betala kursavgifterna på college så kommer du även kunna låna ytterligare pengar av CSN.

För heltidsstudier på college kan du låna 3 360 SEK per vecka till din kursavgift. Studerar du exempelvis heltid 17 veckor under en termin kommer du att få ut cirka 57 000 SEK för din kursavgift den terminen. Totalt får du låna upp till 403 200 SEK av CSN till kursavgifter.

Låna från CSN till resor och försäkring

Utöver lån för skolavgifter mm, så kan du även täcka resor och försäkringsutgifter med hjälp av CSN. 

Maxbeloppet per halvår som du kan låna för resekostnader är 15 750 SEK. 

Maxbeloppet per vecka som du kan låna för försäkringen ligger på 425 SEK per vecka.

finansierings summering per läsår

För att göra det enklare för dig att se ungefär hur din finansiering av college kan se ut årligen så har vi lagt ut summorna här:

CSN-Lån & Bidrag: 130 000 SEK

Merkostnadslån: 22 304 SEK

CSN-Lån till Kursavgift: 114 000 SEK

CSN-Lån till Resor: 31 500 SEK

CSN-Lån till Försäkring: 14 450 SEK

Totalt Studielån: 312 254 SEK

Räkna ut hur mycket du kan låna

Allt detta som vi nu har gått igenom kan kändas väldigt mycket och rörigt, så om du själv vill räkna ut enkelt och smidigt hur mycket du totalt kan låna när du ska studera på college i Amerika så kan du göra det på CSN:s egna hemsida HÄR

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency