College I AMERIKA

Att gå på college i Amerika är helt fantastiskt och något helt unikt. Skolandan, campusen och college kulturen kan man inte uppleva någon annanstans. Den största skillnaden mellan ett Europeiskt universitet och Amerikanskt är förmågan att bli college atlet. Detta är en möjlighet som tusentals människor utanför staterna tar varje år på grund av möjligheten att kombinera en utbildning med idrott, eller som i detta fallet, esport istället. Akademiska delen på ett Amerikanskt college är såklart olika från skola till skola, akademiskt ligger college på en väldigt hög lägstanivå och akademiskt finns det något för alla då de finns oberäkneligt många utbildningar som kommer passa precis den du är. Både sporten och esporten är helt otrolig på college eftersom hela din skola kommer heja på dig när du ska representera skolan mot andra skolor i vilket spel du nu spelar, vilket betyder att du kommer vara ett ansikte utåt för skolan och kommer slåss för att just din skola ska bli allra bäst. Esporten och sporten i Amerika spelar en stor roll på din skola eftersom college nivån är så pass hög att den sänds över hela landet. Som sagt, du kan kombinera en bra utbildning samtidigt som du spelar ditt favorit spel. Möjligheten att kombinera en utbildning med en sport på denna nivån kommer inte finnas ofta i andra länder, det finns inget land som gör detta bättre än ett amerikanskt college.

Du kommer inte bara ha ditt livs äventyr, du kommer även att växa otroligt mycket som person. Du som person kommer att få en fantastisk personlig tillväxt då du kommer att åka utomlands och ha ett helt nytt äventyr. Du kommer även att växa upp snabbare än du tror eftersom du kommer vara tvungen att ta hand om dig själv, men oroa dig inte, varje skola gör allt för att sina studenter ska trivas och därför kommer de att hjälpa dig med allt.

Efter college kommer du också att ha stora karriärmöjligheter eftersom du kommer att ha ett diplom från ett amerikanskt college, vilket anställare anser som något otroligt bra. Detta kommer att ge dig en fördel mot andra eftersom du kommer vara mer intressant, du kommer också ses som väldigt vuxen som har gjort den otroliga college resan. 

VAR BOR MAN?

Vissa colleges kommer att kräva att du bor på campus, vilket du gör i de flesta fall vilket fall som helst, om de inte gör det kommer du att få bestämma dig för att antingen bo på campus eller inte. Detta innebär att du måste leta boende på annat håll. Vi rekommenderar att man bor på college campus, vilket du som sagt förmodligen kommer göra vilket fall som helst. Att bo på college campus innebär att du kommer få ett studenthem. Du får en sovsal (dormitory) där college studenter bor tillsammans, oftast har man en rumskamrat som går på samma program som dig. Om du spelar för skolans League of Legends lag kommer du troligtvis dela rum med din lagkamrat, denna lagkamraten kommer troligtvis också vara en förstaårsstudent som du själv är. Du kommer vanligtvis att behöva bo på ett studenthem det första året på college. De andra åren kan detta bli lite mer frivilligt, men att bo på campus under hela din collegeresa är fantastiskt.

Vill du veta mer om college campuses och andra exempel?

Klicka på knappen till höger!

VAR BOR MAN?

var äter man?

Du kommer att ha många alternativ på vad du vill äta. Du kommer naturligtvis kunna köpa din egna mat och laga den själv om du vill. Men på college campus kommer det finnas många restauranger som erbjuder mat till studenterna under hela dagen. Du som student kommer även att få ett eget matkort för att ge dig tre måltider om dagen. Det betyder att du inte kommer behöva oroa dig för att köpa eller göra egen mat, det finns flera alternativ där du kommer kunna få mat på campus.

Vill du veta mer om college maten och några exempel?

Klicka på knappen till höger!

VAR ÄTER MAN?

var kommer jag att öva på mitt spelande?

Amerikanska universitetscampus kan variera från en mindre skola med ett medelstort campus, till större skolor som har ett campus lika stort som en hel stad. Det är här på just din skolas campus du oftast har dina anläggningar och där du kommer spendera flertal timmar under veckan och spela. På dessa anläggningar kommer du och ditt lag träna för turneringar och annat. Om du nu tänker du kanske inte kommer ha tid att sitta här på dessa fantastiska anläggningarna och spendera din tid behöver du inte oroa dig, ditt schema kommer att byggas så det samordnar med dina andra lektioner och esportande. 

Vill du veta mer om esports anläggningarna på college? 

Klicka på knappen till höger!

esport anläggningar

allt om college lektioner

Precis som universitet här hemma finns det alternativ för att både ha föreläsningar online och på campus. Med det sagt, var du än har lektioner kommer din närvaro vara av största vikt. Som student förväntas du vara uppmärksam och visa positiv och bra attityd i klassrummet. En college student förväntas ha visst antal kurser under en termin och om fallet skulle vara att du misslyckas med en klass, måste du ta klassen igen nästa termin. Du förväntas studera både hårt i klassrummet och lämna in läxor i tid. Kom ihåg att din närvarofrekvens ska vara så hög som möjligt, om det skulle vara så att du är sjuk och inte kan gå på lektionen gör du precis som hemma. Du ringer in sjuk och självklart är det inga problem eftersom alla blir sjuka ibland och har anledningar att inte kunna närvara på undervisningen.

vilka förutsättningar finns?

Förutsättningarna du kommer ha på college är helt fantastiska. Du kommer ha tillgång till gym och du som varsity esports spelare kommer mer än troligt behöva träna några timmar i veckan med en fysioterapeut eftersom varje skola vet vikten av fysisk rörelse. Speciellt om man är en esports spelare och oftast sitter ner. Laget kommer ha flertal tränare, vilket gör att du kommer ha de absolut bästa förutsättningarna att kunna bli så bra som möjligt och förhoppningsvis ta dig till den professionella scenen.

amerikanska skolandan

Skolandan på Amerikanska college är oförglömlig. Att vara en del av ett college är något att vara stolt över och det finns inget bättre än att heja på sin egna skola i alla sporter och spel som spelas runt om på skolan eftersom ni alla är en stor familj. Det finns en otrolig koppling mellan eleverna och du kommer att skapa vänner för livet. Att vara på en amerikansk fotbollsmatch när era rivaler kommer för att spela och se supporten är något du aldrig glömmer, det är samma sak för dig när du spelar dina esports turneringar. Du kommer få ett helt fantastiskt stöd av skolan.

Det är till och med så att college lagen oftast har fler fans och får mer kärlek är många olika professionella lag runt om i USA. Det beror på att när ett professionellt lag i USA byter ägare kan de ändra vilken stad de representerar. Till exempel, Los Angeles Chargers i NFL var för bara tre år sedan San Diego Chargers. Det innebär att collegescenen får mer kärlek eftersom flera generationer har vuxit upp och hejat på just din skola, därför får collegescenen mer kärlek och det finns fler som har en brinnande passion för ditt collegelags framgång.

Den atletiska sidan av college är så populär att den sänds över hela landet. Fotbollsscenen på college har till och med sin egen ESPN-kanal, esports scenen har en helt egen kanal på tv som heter ESTV. Det betyder att när du spelar kommer din match troligtvis sändas och spelas in som vilken annan professionell match. De kommer ha kommentatorer och analytiker som analyserar din match. För att ge exempel på hur mycket stöd college lagen kan få, har LSU Stadiumet (bilden till höger) över 102 000 personer som hejar på sitt lag.

 

College I AMERIKA

Att gå på college i Amerika är helt fantastiskt och något helt unikt. Skolandan, campusen, och college kulturen man inte kan uppleva någon annanstans. Den största skillnaden mellan ett Europeiskt universitet och Amerikanskt är förmågan att bli en college atlet. Detta är en möjlighet som tusentals människor utanför staterna tar varje år på grund av möjligheten att kombinera en utbildning med sin idrott, eller som i detta fallet, esport istället för idrott. Den akademiska delen på ett Amerikanskt college är såklart olika från skola till skola, men akademiskt ligger college på en väldigt hög lägstanivå och akademiskt finns det något för alla då de finns oberäkneligt många utbildningar som kommer passa precis den du är. Både sporten och esporten är helt otrolig på ett college eftersom hela din skola kommer att heja på dig när du ska representera skolan mot andra skolor i vilket spel du nu spelar, vilket betyder att du kommer vara ett ansikte utåt för skolan och kommer slåss för att just din skola ska bli allra bäst. Esporten och sporten i Amerika spelar en stor roll på din skola eftersom college nivån är så pass hög att den sänds över hela landet Som sagt, du kan kombinera en bra utbildning samtidigt som du spelar ditt favorit spel. Denna möjligheten att kunna kombinera en utbildning med en sport på denna nivån kommer inte finnas ofta i andra länder och det finns inget land som gör detta bättre än ett amerikanskt college.

Du kommer inte bara ha ditt livs äventyr, du kommer även att växa otroligt mycket som person. Du som person kommer att få en fantastisk personlig tillväxt då du kommer att åka utomlands och ha ett helt nytt äventyr. Du kommer även att växa upp snabbare än du tror eftersom du kommer vara tvungen att ta hand om dig själv, men oroa dig inte, varje skola gör allt för att sina studenter ska trivas och därför kommer de att hjälpa dig med allt.

Efter college kommer du också att ha stora karriärmöjligheter eftersom du kommer att ha ett diplom från ett amerikanskt college, vilket anställare anser som något otroligt bra. Detta kommer att ge dig en fördel mot andra eftersom du kommer vara mer intressant och och du kommer också ses som väldigt vuxen som har gjort den otroliga college resan. 

VAR BOR MAN?

Vissa colleges kommer att kräva att du bor på campus, vilket du gör i de flesta fall vilket fall som helst, men om de inte gör det kommer du att få bestämma dig för att antingen bo på campus eller inte, vilket isåfall gör att du måste leta boende på annat håll. Vi rekommenderar att man bor på ditt college campus, vilket du som sagt förmodligen kommer göra vilket fall som helst. Att bo på ett college campus innebär att du kommer få ett studenthem. Du kommer få en sovsal (dormitory) där college studenter bor tillsammans, oftast har man en rumskamrat som ingår i samma program som dig, så om du spelar för skolans League of Legends lag kommer du troligtvis dela rum med din lagkamrat, och denna lagkamraten kommer troligtvis också vara en förstaårsstudent som du själv är. Du kommer vanligtvis att behöva bo på ett studenthem det första året på college. De andra åren kan detta bli lite mer frivilligt, men att bo på ditt campus under hela din collegeresa är fantastiskt.

Vill du veta mer om college campuses och andra exempel?

Klicka på knappen till höger!

VAR BOR MAN?

var äter man?

Du kommer att ha många alternativ på vad du vill äta. Du kommer naturligtvis att kunna köpa din egna mat och göra din egna mat om det är det du vill. Men på ditt college campus kommer det finnas många restauranger och mer som erbjuder mat till sina studenter under hela dagen. Du som student kommer även att få ett eget matkort för att ge dig tre måltider om dagen. Det betyder att du inte kommer behöva oroa dig för att köpa eller göra din egna mat, och det finns flera alternativ där du kommer att kunna få mat på campus.

Vill du veta mer om college maten och några exempel?

Klicka på knappen till höger!

VAR ÄTER MAN?

var kommer jag att öva på mitt spelande?

Amerikanska universitetscampus kan variera från en mindre skola med ett medelstort campus, till större skolor som har ett campus lika stort som en hel stad. Det är här på just din skolas campus som du oftast har dina anläggningar och där du kommer spendera flertal timmar under veckan och spela. På dessa anläggningar kommer du och ditt lag att träna för turneringar och annat. Om du nu tänker du kanske inte kommer ha tid att sitta här på dessa fantastiska anläggningarna och spendera din tid så behöver du inte oroa dig, för ditt schema kommer att byggas så att det samordnar med dina andra lektioner och ditt esportande. 

Vill du veta mer om esports anläggningarna på college? 

Klicka på knappen till höger!

esport anläggningar

allt om college lektioner

Precis som vid på universitet här hemma, finns det alternativ att både ha dina föreläsningar online och på ditt campus. Med det sagt, var du än har dina lektioner så är din närvaro av största vikt, du som student förväntas att vara uppmärksam och visa positiv och bra attityd i klassrummet. En college student förväntas ha ett visst antal kurser under en termin och om fallet skulle vara att du misslyckas med en klass, måste du bara ta klassen igen nästa termin. Du förväntas studera både hårt i klassrummet och att du gör dina läxor i tid, precis som alla andra universitet måste du studera hårt i klassen och hemma. Kom ihåg att din närvarofrekvens ska vara så hög som möjligt, och om det skulle vara så att du är sjuk och inte kan gå på lektionen gör du precis som hemma, du ringer in sjuk och självklart är det inga problem eftersom alla blir sjuka ibland och har anledningar för att inte kunna närvara på klassen.

vilka förutsättningar finns?

Förutsättningarna du kommer att ha på college är helt fantastiska. Du kommer ha tillgång till gym, och du som varsity esports spelare kommer mer än troligt behöva träna några timmar i veckan med en fysioterapeut eftersom varje skola vet vikten av fysisk rörelse, speciellt om man är en esports spelare och oftast sitter ner. Laget kommer ha ett flertal tränare, vilket gör att du kommer ha de absolut bästa förutsättningarna för att kunna bli så bra som möjligt och förhoppningsvis ta dig till den professionella scenen.

amerikanska skolandan

Skolandan på ett Amerikanskt college är oförglömlig. Att vara en del av ett college är något att vara stolt över och det finns inget bättre än att heja på sin egna skola i alla sporter och spel som spelas runt om på skolan eftersom ni alla är som en stor familj. Det finns en otrolig koppling mellan eleverna och du kommer att skapa vänner för livet. Att vara på en amerikansk fotbollsmatch när era rivaler kommer för att spela och se supporten är något du aldrig kommer glömma, det är samma sak för dig när du ska spela dina esports turneringar, du kommer få ett helt fantastiskt stöd av din skola.

Det är till och med så att college lagen oftast har fler fans och får mer kärlek är många olika professionella lag runt om i USA. Det beror på att när ett professionellt lag i USA byter ägare kan de ändra vilken stad de representerar. Till exempel, Los Angeles Chargers i NFL var för bara tre år sedan San Diego Chargers. Detta innebär att collegescenen får mer kärlek eftersom flera generationer har vuxit upp och hejat på just din skola, och därför får collegescenen mer kärlek och det finns fler som har en brinnande passion för ditt collegelags framfång.

Den atletiska sidan av college är så populär att den sänds över hela landet. Fotbollsscenen på college har till och med sin egen ESPN-kanal, och esports scenen har en helt egen kanal på tv som heter ESTV. Det betyder att när du spelar kommer din match troligtvis att sändas och spelas in som vilken annan professionell match. De kommer att ha kommentatorer och analytiker som analyserar din match. För att ge exempel på hur mycket stöd college lagen kan få, har LSU Stadiumet (bilden till höger) över 102 000 personer som hejar på sitt lag.

 

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så kommer vi kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

College I AMERIKA

Att gå på college i Amerika är helt fantastiskt och något helt unikt. Skolandan, campusen, och college kulturen man inte kan uppleva någon annanstans. Den största skillnaden mellan ett Europeiskt universitet och Amerikanskt är förmågan att bli en college atlet. Detta är en möjlighet som tusentals människor utanför staterna tar varje år på grund av möjligheten att kombinera en utbildning med sin idrott, eller som i detta fallet, esport istället för idrott. Den akademiska delen på ett Amerikanskt college är såklart olika från skola till skola, men akademiskt ligger college på en väldigt hög lägstanivå och akademiskt finns det något för alla då de finns oberäkneligt många utbildningar som kommer passa precis den du är. Både sporten och esporten är helt otrolig på ett college eftersom hela din skola kommer att heja på dig när du ska representera skolan mot andra skolor i vilket spel du nu spelar, vilket betyder att du kommer vara ett ansikte utåt för skolan och kommer slåss för att just din skola ska bli allra bäst. Esporten och sporten i Amerika spelar en stor roll på din skola eftersom college nivån är så pass hög att den sänds över hela landet Som sagt, du kan kombinera en bra utbildning samtidigt som du spelar ditt favorit spel. Denna möjligheten att kunna kombinera en utbildning med en sport på denna nivån kommer inte finnas ofta i andra länder och det finns inget land som gör detta bättre än ett amerikanskt college.

Du kommer inte bara ha ditt livs äventyr, du kommer även att växa otroligt mycket som person. Du som person kommer att få en fantastisk personlig tillväxt då du kommer att åka utomlands och ha ett helt nytt äventyr. Du kommer även att växa upp snabbare än du tror eftersom du kommer vara tvungen att ta hand om dig själv, men oroa dig inte, varje skola gör allt för att sina studenter ska trivas och därför kommer de att hjälpa dig med allt.

Efter college kommer du också att ha stora karriärmöjligheter eftersom du kommer att ha ett diplom från ett amerikanskt college, vilket anställare anser som något otroligt bra. Detta kommer att ge dig en fördel mot andra eftersom du kommer vara mer intressant och och du kommer också ses som väldigt vuxen som har gjort den otroliga college resan. 

VAR BOR MAN?

Vissa colleges kommer att kräva att du bor på campus, vilket du gör i de flesta fall vilket fall som helst, men om de inte gör det kommer du att få bestämma dig för att antingen bo på campus eller inte, vilket isåfall gör att du måste leta boende på annat håll. Vi rekommenderar att man bor på ditt college campus, vilket du som sagt förmodligen kommer göra vilket fall som helst. Att bo på ett college campus innebär att du kommer få ett studenthem. Du kommer få en sovsal (dormitory) där college studenter bor tillsammans, oftast har man en rumskamrat som ingår i samma program som dig, så om du spelar för skolans League of Legends lag kommer du troligtvis dela rum med din lagkamrat, och denna lagkamraten kommer troligtvis också vara en förstaårsstudent som du själv är. Du kommer vanligtvis att behöva bo på ett studenthem det första året på college. De andra åren kan detta bli lite mer frivilligt, men att bo på ditt campus under hela din collegeresa är fantastiskt.

Vill du veta mer om college campuses och andra exempel?

Klicka på LÄS MER nedanför!

VAR BOR MAN?

var äter man?

Du kommer att ha många alternativ på vad du vill äta. Du kommer naturligtvis att kunna köpa din egna mat och göra din egna mat om det är det du vill. Men på ditt college campus kommer det finnas många restauranger och mer som erbjuder mat till sina studenter under hela dagen. Du som student kommer även att få ett eget matkort för att ge dig tre måltider om dagen. Det betyder att du inte kommer behöva oroa dig för att köpa eller göra din egna mat, och det finns flera alternativ där du kommer att kunna få mat på campus.

Vill du veta mer om college maten och några exempel?

Klicka på LÄS MER nedanför!

VAR ÄTER MAN?

var kommer jag att öva på mitt spelande?

Amerikanska universitetscampus kan variera från en mindre skola med ett medelstort campus, till större skolor som har ett campus lika stort som en hel stad. Det är här på just din skolas campus som du oftast har dina anläggningar och där du kommer spendera flertal timmar under veckan och spela. På dessa anläggningar kommer du och ditt lag att träna för turneringar och annat. Om du nu tänker du kanske inte kommer ha tid att sitta här på dessa fantastiska anläggningarna och spendera din tid så behöver du inte oroa dig, för ditt schema kommer att byggas så att det samordnar med dina andra lektioner och ditt esportande. 

Vill du veta mer om esports anläggningarna på college? 

Klicka på LÄS MER nedanför!

esport anläggningar

allt om college lektioner

Precis som vid på universitet här hemma, finns det alternativ att både ha dina föreläsningar online och på ditt campus. Med det sagt, var du än har dina lektioner så är din närvaro av största vikt, du som student förväntas att vara uppmärksam och visa positiv och bra attityd i klassrummet. En college student förväntas ha ett visst antal kurser under en termin och om fallet skulle vara att du misslyckas med en klass, måste du bara ta klassen igen nästa termin. Du förväntas studera både hårt i klassrummet och att du gör dina läxor i tid, precis som alla andra universitet måste du studera hårt i klassen och hemma. Kom ihåg att din närvarofrekvens ska vara så hög som möjligt, och om det skulle vara så att du är sjuk och inte kan gå på lektionen gör du precis som hemma, du ringer in sjuk och självklart är det inga problem eftersom alla blir sjuka ibland och har anledningar för att inte kunna närvara på klassen.

vilka förutsättningar finns?

Förutsättningarna du kommer att ha på college är helt fantastiska. Du kommer ha tillgång till gym, och du som varsity esports spelare kommer mer än troligt behöva träna några timmar i veckan med en fysioterapeut eftersom varje skola vet vikten av fysisk rörelse, speciellt om man är en esports spelare och oftast sitter ner. Laget kommer ha ett flertal tränare, vilket gör att du kommer ha de absolut bästa förutsättningarna för att kunna bli så bra som möjligt och förhoppningsvis ta dig till den professionella scenen.

amerikanska skolandan

Skolandan på ett Amerikanskt college är oförglömlig. Att vara en del av ett college är något att vara stolt över och det finns inget bättre än att heja på sin egna skola i alla sporter och spel som spelas runt om på skolan eftersom ni alla är som en stor familj. Det finns en otrolig koppling mellan eleverna och du kommer att skapa vänner för livet. Att vara på en amerikansk fotbollsmatch när era rivaler kommer för att spela och se supporten är något du aldrig kommer glömma, det är samma sak för dig när du ska spela dina esports turneringar, du kommer få ett helt fantastiskt stöd av din skola.

Det är till och med så att college lagen oftast har fler fans och får mer kärlek är många olika professionella lag runt om i USA. Det beror på att när ett professionellt lag i USA byter ägare kan de ändra vilken stad de representerar. Till exempel, Los Angeles Chargers i NFL var för bara tre år sedan San Diego Chargers. Detta innebär att collegescenen får mer kärlek eftersom flera generationer har vuxit upp och hejat på just din skola, och därför får collegescenen mer kärlek och det finns fler som har en brinnande passion för ditt collegelags framfång.

Den atletiska sidan av college är så populär att den sänds över hela landet. Fotbollsscenen på college har till och med sin egen ESPN-kanal, och esports scenen har en helt egen kanal på tv som heter ESTV. Det betyder att när du spelar kommer din match troligtvis att sändas och spelas in som vilken annan professionell match. De kommer att ha kommentatorer och analytiker som analyserar din match. För att ge exempel på hur mycket stöd college lagen kan få, har LSU Stadiumet (bilden till höger) över 102 000 personer som hejar på sitt lag.

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency