vad luna gör för dig

Att ställa sig från “Vad kommer de gör för mig?” är en väldigt bra fråga att ställa dig själv när man ska välja college agentur. Denna frågan är bra att ställa sig själv eftersom man vill ha en agentur som kommer följa dina önskemål och drömmar och är en agentur som kommer göra allt för att se dig lyckas och att du får det du vill. Vårt mål att du når den bästa skolan och att du får ett så högt stipendium som möjligt.

Så vad vi på Luna kommer göra för dig är för att nå dessa målen är väldigt mycket, eftersom en college rekryterings agentur gör väldigt mycket. 

Därför kommer vi nu beskriva vad vi på Luna kommer göra för dig!

steg 1

innan du tar ditt beslut

Innan du väljer Luna som din college rekryterings agentur, kommer vi på Luna ha ett möte med dig och om din familj vill medverka i mötet är det något vi till och med rekommenderar. Eftersom det kan vara väldigt svårt att välja nästa kapitel i sitt liv och speciellt när man ser nästa kapitel på college i USA, därför rekommenderar vi att familjen medverkar på mötet. Vi vill att du ska känna att du gör rätt beslut, därför kommer vi att ha så många möten som du känner att du behöver innan du gör ett beslut.

Detta kommer vi att diskutera på våra möten:

 • Allt om esport på college som du vill veta.
 • Allt om college i USA som du vill veta.
 • Dina förväntningar på Luna.
 • Utvärdering av Luna var du kan hamna akademiskt.
 • Utvärdering av Luna var du kan hamna på esports nivå.
 • Dina stipendiemöjligheter.
 • Dina önskemål. 

steg 2

bli en del av luna

Nu har du och din familj valt att bli en del av Luna. Alltså har ni tagit det stora beslutet att du vill ta dina studier och ditt spelande till college i USA. Detta beslutet kommer du aldrig att ångra!

När du har bestämt dig för att binda dig till Luna och din resa till USA är det dags att skriva ett avtal och göra din betalning till oss. När betalningen är inne kör vi igång!

Du kommer nu få ett användarnamn och lösenord för att logga in på din helt egna rekryteringsportal. Portalen kommer vi att använda oss av för att du ska bli rekryterad och därför kommer den att ha ALLT! Från college erbjudande och exempel på skolor för dig, till en mall som är super enkel att följa så du kan enkelt ta dig igenom allt de tuffa och förvirrande som college rekryterings processen kan innefatta.

Vill du veta mer om kostnaderna för våra tjänster?

Klicka på knappen till höger

våra kostnader

steg 3

samla in allt material

Det är nu dags för dig att samla in allt material som krävs för att marknadsföra dig till de olika skolorna. Det är en hel del material som krävs som alla college behöver få in för att du ska ansöka till skolorna, det finns en hel del material vi inte har valt att skriva här som kan hjälpa dina stipendium och college chanser.

Materialet vi behöver är:

 • Kopia på gymnasiebetyg (Översatt till Engelska)
 • Kopia på högstadiebetyg (Översatt till Engelska)
 • Highlightvideo på spelande
 • VODs på spelande
 • Boka SAT Test
 • Boka Duolingo Test

steg 4

Highlightvideo och vods

Highlights video: Att spela in en highlights video är en nödvändighet eftersom den kommer visa tränarna din skicklighet och därför ett väldigt bra sätt att slå ut dina konkurrenter. Vissa skapar sin egna video och några tar hjälp av Luna för att skapa sin highlight video. När du är en del av Luna kommer vi hjälpa dig med detta helt gratis, om du inte vet hur du ska ta dig till så oroa dig inte, vi kommer hjälpa dig att skapa den perfekta videon.

VODs: Att spela in en hel match när du spelar och pratar är något som är väldigt bra att visa för college tränare. VODs är perfekta eftersom då kan tränarna verkligen se hur bra du verkligen är och hur bra du kommunicerar med dina lagkamrater om du spelar ett spel med lagkamrater då såklart. Detta hjälper vi såklart dig också med!

Vill du veta mer om college highlight videos och VODs?

Klicka på knappen till höger!

college highlightvideo

steg 5

college kontakt

När vi fått in all nödvändig material är det dags för dig att komma i kontakt med skolor och deras esports tränare. Hur vi ska göra för att du då ska komma i kontakt med dessa tränarna är att marknadsföra dig. Denna processen är den längsta och mest krävande av hela college rekryterings resan. Denna processen är mest krävande och tar längst tid eftersom vi ska nu ta alla dina önskemål och var du ligger akademiskt, ekonomiskt och vilken nivå du ligger på i ditt spelande, och nu hitta rätt skola för dig. Därför ska vi ta kontakt med dessa skolorna vi tror kan vara intresserade av dig, vi kommer även få skolor som tar kontakt med oss då vi har en platform för skolor som kan kolla in våra studenter. 

steg 6

prata med college esports tränare

En stor del av college processen är din förmåga att prata med college tränarna. Detta är en väldigt viktig del av processen eftersom de tränarna som är intresserade av dig vill även se att du är engagerad spelare och att du är en bra människa. Vi kommer att guida och coacha dig genom denna processen för att maximera dina möjligheter, men så länge du är dig själv när du pratar med tränarna så vet vi att du kommer att charma dom!

Vill du veta mer om hur det är att prata med college tränare?

Klicka på knappen till höger!

prata med tränare

steg 7

tryouts (Något som troligtvis inte behövs)

När du har pratat med intresserade skolor och tränare finns det en chans även om den inte är stor, att du behöver göra en tryout för den intresserade skolan. En tryout är något som oftast de absolut bästa skolorna har, eftersom dom vill veta om du verkligen är så pass bra som de har sätt på dina videos du skickat in. Din tryout kommer du göra online eftersom du är en internationell student, däremot om du är en esports spelare som har flera utmärkelser inom ditt spel och är rankad högt inom ditt spel kan skolan även betala för att du ska komma och göra din tryout på campus. Om du gör din tryout online, vilket som sagt är det mest troliga, kommer du att spela med antingen dina framtida lagkamrater eller med andra ansökande. Denna processen kommer vi guida dig igenom och ge dig supporten du behöver. Men som sagt, att du ska behöva göra en tryout är vanligtvis inte fallet, detta är inte något du behöver gå runt och oroa dig för.

Vill du veta mer om tryouts?

Klicka på knappen till höger!

tryouts

steg 8

Förhandlar ditt stipendium

Vi kommer nu förhandla med de skolorna som är intresserade av dig så de kan lägga upp ett stipendium erbjudande du kan ta hänsyn till när du ska välja skola. Vi kommer att förhandla med dessa skolorna så att du får ett så stort stipendium som möjligt, ett stipendium du förtjänar. Vad du behöver veta om esports stipendium är att det kan vara en enorm skillnad från skola till skola, men vi kommer absolut hitta rätt stipendium för dig.

Vill du veta mer om stipendium?

Klicka på knappen till höger!

stipendium

steg 9

college val

När det är dags att välja skola kommer vi, tillsammans med din familj, ta ett slutgiltigt beslut om vilken skola du vill gå på. Kom ihåg att när det kommer till ditt slutgiltiga val av skola är detta beslut bara ditt egna beslut, du måste välja en skola du själv vill gå på. Vi på Luna kommer vara en pelare av stöd när du väljer skola och vi kommer även se till att det valet du väljer är rätt för dig.

Vi kommer även hjälpa dig och guida dig genom allt pappersarbete som ska bli gjort när du har gjort ditt skolval. Vi kommer gå igenom din ansökan till din skola och även alla andra dokument som behöver skickas in till skolan och hur du gör det. Vi har också redan kontrollerat och säkerställt att du kommer bli antagen till skolan, att du inte skulle bli antagen är inte något du behöver oroa dig över.

Vill du veta mer om vad du bör tänka på innan du väljer skola?

Klicka på knappen till höger!

Att tänka på innan du väljer skola

steg 10

f-1 Visum processen

Nu när allt med din skola är klart måste du göra de sista stegen i din college process. Ett stort steg i processen är att få ditt F-1 visum. Varje internationell student som studerar i Amerika behöver få F-1 visum. Denna processen är vanligtvis ganska enkel, men även detta kan bli väldigt förvirrande när man inte vet hur man ska ta sig fram. Vi kommer alltså guida dig hur du ska ansöka om F-1 visum och allt du behöver ta med dig för att få ett godkänt visum.

Vill du veta mer om F-1 visum? 

Klicka på knappen till höger!

f-1 visum

steg 11

csn

Detta är också ett otroligt viktigt steg, att söka om CSN-bidrag och lån. College kan bli väldigt dyrt, oftast kan man inte finansiera sin skolgång utan att ta lite hjälp av CSN. Detta är något vi såklart rekommenderar att göra då CSN har fantastiska student lån för dig som internationell student. Däremot kommer vi inte berätta för dig hur du ska finansiera din skolgång och vi kommer inte trycka på att du måste ta lån om det är något du inte vill göra. Om du bestämmer dig att ta hjälp av CSN kommer vi hjälpa dig med CSN ansökan och hur mycket du i så fall kan ansöka om.

steg 12

Försäkring

Även detta är ett väldigt viktigt steg. Det är väldigt viktigt att vara försäkrad när man studerar på college i USA. Vi på Luna kommer därför ge dig kriterier om vad din försäkring bör täcka. Det finns försäkringsbolag som specialiserar sig inom försäkring utomlands men du kan även prata med den försäkringen du redan har och med deras hjälp få utlandsförsäkring. Det är alltså upp till dig och din familj att bestämma vilken försäkring som funkar bäst för dig.

steg 13

vaccinationer och läkarintyg

Olika skolor har olika krav när det gäller läkarintyg och vaccinationer. Vi kommer guida dig genom vilka dokument du behöver från läkare och vaccinationskliniker som din skola kräver och som inträde till Amerika kräver. Olika skolor har olika krav, även beroende på vilken delstat din skola ligger i finns det olika krav på vaccinationer och läkarintyg. Informationen om vad du i så fall behöver för dokument kommer din skola komma ut med när du har valt skola, vi kommer lägga upp en plan efter det. 

steg 14

innan avresan

Nu är det snart dags för dig att packa dina väskor och sätta dig på planet till Amerika. Dock innan du gör det kommer vi ge dig en lista på saker som du bör ta med dig och saker som vi anser kan vara väldigt praktiska. Vi kommer även skicka en lista på vad för papper som är viktigt att ta med sig när du ska ta dina första steg på amerikansk mark. Vi kommer alltså se till att du är förberedd och att du inte har något att oroa dig för.

Vill du veta mer om innan avresan?

Klicka på knappen till höger!

innan avresan

steg 15

vi finns här för dig!

Du har nu landat i USA och påbörjat det helt fantastiska äventyret du har framför dig. Vi på Luna kommer fortsätta finnas här för dig och ge vår support från dagen du börjar din college resa och för resten av livet då vi ser oss som en stor familj. Vi på Luna är genuint intresserade av dig och din resa, därför kommer vi höra av oss till dig för att se att du trivs med ditt nya hem. Skulle det komma upp problem eller konflikter med till exempel tränare eller annat kommer vi finnas här som ditt stöd och är redo att kliva in och hjälpa dig. Vi är alltså ditt stöd när du går på college och eftersom vi har gjort samma resa kan det vara skönt att prata med oss. 

Om du inte trivs på din skola men vill fortsätta din esports resa i USA kommer vi hjälpa dig göra en övergång till en annan skola. Allt handlar om att du ska må bra och att du känner du får det äventyret och det du alltid önskade dig. 

Vi ser oss som en stor familj och skulle älska att skapa en vänskap även efter din college resa.

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så kommer vi kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

vad luna gör för dig

Att ställa sig från “Vad kommer dom gör för mig?” är en väldigt bra fråga att ställa dig själv när du ska välja college agentur. Denna frågan är bra att ställa sig själv eftersom du vill ha en agentur som kommer följa dina önskemål och drömmar och som är en agentur som kommer göra allt för att se dig lyckas och att du får det du vill. Alltså är vårt mål att du når den bästa skolan och att du får ett så högt stipendium som möjligt.

Så vad vi på Luna kommer göra för dig är för att nå dessa målen är väldigt mycket, eftersom en college rekryterings agentur gör väldigt mycket. 

Därför kommer vi nu beskriva vad vi på Luna kommer göra för dig!

steg 1

innan du tar ditt beslut

Innan du väljer Luna som din college rekryterings agentur, så kommer vi på Luna att ha ett möte med dig och om din familj vill medverka i mötet så är det något vi till och med rekommenderar. Eftersom det kan vara väldigt välja sitt nästa kapitel i sitt liv och speciellt när man ser sitt nästa kapitel på college i USA, så därför rekommenderar vi att familjen medverkar på mötet. Vi vill att du ska känna att du gör rätt beslut, så därför kommer vi att ha så många möten som du känner att du behöver innan du gör ett beslut.

Detta kommer vi att diskutera på våra möten:

 • Allt om esport på college som du vill veta.
 • Allt om college i USA som du vill veta.
 • Dina förväntningar på Luna.
 • Utvärdering av Luna var du kan hamna akademiskt.
 • Utvärdering av Luna var du kan hamna av esports nivå.
 • Dina stipendiemöjligheter.
 • Dina önskemål. 

steg 2

bli en del av luna

Nu har du och din familj valt att bli en del av Luna och alltså har ni tagit det stora beslutet för att du vill ta dina studier och ditt spelande till college i USA, och detta beslutet kommer du aldrig att ångra

Nu när du har bestämt dig för att du villa binda dig till Luna och din resa till USA så är det dags att skriva ett avtal och göra din betalning till oss. Så när betalningen är inne kör vi igång!

Du kommer nu att få ett användarnamn och lösenord för att kunna logga in på din helt egna rekryteringsportal. Denna portalen kommer vi att använda oss av för att du ska bli rekryterad och därför kommer den att ha ALLT! Från college erbjudande och exempel på skolor för dig, till en mall som är super enkel att följa så du kan enkelt ta dig igenom allt de tuffa och förvirrande som college rekryterings processen kan innefatta.

Vill du veta mer om kostnaderna för våra tjänster?

Klicka på LÄS MER nedanför!

våra kostnader

steg 3

samla in allt material

Det är nu dags för dig att samla in allt material som krävs för att kunna marknadsföra dig till de olika skolorna. Det är en hel del material som krävs som alla college behöver få in för att du ska kunna ansöka till skolorna, det finns en hel del material som vi inte har valt att skriva här som kan hjälpa dina stipendium och college chanser.

Materialet vi behöver är:

 • Kopia på ditt gymnasiebetyg 
  (Översatt till Engelska)
 • Kopia på ditt högstadiebetyg 
  (Översatt till Engelska)
 • Highlightvideo på spelande
 • VODs på spelande
 • Boka SAT Test
 • Boka Duolingo Test

steg 4

Highlightvideo och vods

Highlights video: Att spela in en highlights video är en nödvändighet eftersom den kommer att visa tränarna din skicklighet och därför ett väldigt bra sätt att slå ut dina konkurrenter. Vissa skapar sin egna video och några tar hjälp av Luna för att skapa sin highlight video. När du är en del av Luna så kommer vi hjälpa dig med detta helt gratis, så om du inte vet hur du ska ta dig till så oroa dig inte, vi kommer hjälpa dig att skapa den perfekta videon.

VODs: Att spela in en hel match när du spelar och pratar är något som är väldigt bra att visa för college tränare. VODs är perfekta eftersom då kan tränarna verkligen se hur bra du verkligen är och hur bra du kommunicerar med dina lagkamrater om du spelar ett spel med lagkamrater då såklart. Detta hjälper vi såklart dig också med!

Vill du veta mer om college highlight videos och VODs?

Klicka på LÄS MER nedanför!

college highlightvideo

steg 5

college kontakt

När vi har fått in all nödvändig material så är det dags för dig att komma i kontakt med skolor och deras esports tränare. Hur vi ska göra för att du då ska komma i kontakt med dessa tränarna är att marknadsföra dig. Denna processen är den längsta och mest krävande av hela college rekryterings resan. Denna processen är mest krävande och tar längst tid eftersom vi ska nu ta alla dina önskemål och var du ligger akademiskt, ekonomiskt och vilken nivå du ligger på i ditt spelande, och nu hitta rätt skola för dig. Därför ska vi ta kontakt med dessa skolorna som vi tror kan vara intresserade av dig, och vi kommer även få skolor som tar kontakt med oss då vi har en platform för skolor som kan kolla in våra studenter. 

steg 6

prata med college esports tränare

En stor del av college processen är din förmåga att prata med college tränarna. Detta är en väldigt viktig del av processen eftersom de tränarna som är intresserade av dig vill även se att du är engagerad spelare och att du är en bra människa. Vi kommer att guida och coacha dig genom denna processen för att maximera dina möjligheter, men så länge du är dig själv när du pratar med tränarna så vet vi att du kommer att charma dom!

Vill du veta mer om hur det är att prata med college tränare?

Klicka på LÄS MER nedanför!

prata med tränare

steg 7

tryouts (Något som troligtvis inte behövs)

När du har pratat med intresserade skolor och tränare så finns det en chans, även om den inte är stor, så finns det chans att du behöver göra en tryout för den intresserade skolan. En tryout är något som oftast de absolut bästa skolorna har, eftersom dom vill veta om du verkligen är så pass bra som dom har sätt på dina videos du skickat in. Din tryout kommer du att göra online eftersom du är en internationell student, däremot om du är en esports spelare som har flera utmärkelser inom ditt spel och du är rankad högt inom ditt spel så kan skolan även betala för att du ska komma och göra din tryout på campus. Om du gör din tryout online, vilket som sagt är det mest troliga, så kommer du att få spela med antingen dina framtida lagkamrater eller med andra ansökande. Denna processen kommer vi att guida dig igenom och ge dig supporten du behöver. Men som sagt, att du ska behöva göra en tryout är vanligtvis inte fallet, så detta är inte något du behöver gå runt och oroa dig om.

Vill du veta mer om tryouts?

Klicka på LÄS MER nedanför!

tryouts

steg 8

Förhandlar ditt stipendium

Vi kommer nu att förhandla med de skolorna som är intresserade av dig så att de kan lägga upp ett stipendium erbjudande som du kan ta hänsyn till när du ska välja skola. Vi kommer att förhandla med dessa skolorna så att du får ett så stort stipendium som möjligt, och ett stipendium du förtjänar. Vad du behöver veta om esports stipendium är att det kan vara en enorm skillnad från skola till skola, men vi kommer absolut att hitta rätt stipendium till dig.

Vill du veta mer om stipendium?

Klicka på LÄS MER nedanför!

stipendium

steg 9

college val

När det är dags för dig att välja skola så kommer vi, tillsammans med din familj, att ta ett slutgiltigt beslut om vilken skola du vill gå på. Kom ihåg att när det kommer till ditt slutgiltiga val av skola så är detta beslut bara ditt egna beslut, du måste välja en skola som du själv vill gå på. Vi på Luna kommer att vara en pelare av stöd när du väljer skola och vi kommer även se till att det valet du väljer är rätt för dig.

Vi kommer även att hjälpa dig och guida dig genom allt pappersarbete som ska bli gjort när du har gjort ditt skolval. Vi kommer att gå igenom din ansökan till din skola och även alla andra dokument som behöver skickas in till skolan och hur du gör det. Vi har också redan kontrollerat och säkerställt att du kommer bli antagen till skolan, så att du inte skulle bli antagen är inte något du behöver oroa dig över.

Vill du veta mer om vad du bör tänka på innan du väljer skola?

Klicka på LÄS MER nedanför!

Att tänka på innan du väljer skola

steg 10

f-1 Visum processen

Nu när allt med din skola är klart så måste du göra de sista stegen i din college process. Ett stort steg i processen är att få ditt F-1 visum. Varje internationell student som studerar i Amerika behöver få ett F-1 visum. Denna processen är vanligtvis ganska enkel, men även detta kan bli väldigt förvirrande när man inte vet hur man ska ta sig fram. Vi kommer alltså guida dig hur du ska ansöka om ett F-1 visum och allt du behöver ta med dig för att få ett godkänt visum.

Vill du veta mer om F-1 visum? 

Klicka på LÄS MER nedanför!

f-1 visum

steg 11

csn

Detta är också ett otroligt viktigt steg, att söka om CSN-bidrag och lån. College bli väldigt dyrt, och oftast så kan man inte finansiera sin skolgång utan att ta lite hjälp av CSN. Detta är något som vi såklart rekommenderar att göra då CSN har fantastiska student lån för dig som internationell student. Däremot kommer vi inte berätta för dig hur du ska finansiera din skolgång och vi kommer inte att trycka på att du måste ta lån om det är något du inte vill göra. Men om du bestämmer dig för att ta hjälp av CSN så kommer vi att hjälpa dig CSN ansökan och hur mycket du isf kan ansöka om.

steg 12

Försäkring

Även detta är ett väldigt viktigt steg. Det är väldigt viktigt att vara försäkrad när man studerar på college i USA. Vi på Luna kommer därför att ge dig kriterier om vad din försäkring bör täcka. Det finns försäkringsbolag som specialiserar sig inom försäkring utomlands men du kan även prata med den försäkringen du redan har och med deras hjälp få utlandsförsäkring. Så det är alltså upp till dig och din familj om vilken försäkring som funkar bäst för dig.

steg 13

vaccinationer och läkarintyg

Olika skolor har olika krav vad det gäller läkarintyg och vaccinationer. Vi kommer att guida dig genom vilka dokument som ska du behöver från läkare och vaccinationskliniker som din skola kräver och som inträde till Amerika behöver. Som sagt, olika skolor har olika krav, och även beroende på vilken delstat som din skola ligger i så finns det olika krav på vaccinationer och läkarintyg. Informationen om vad du isåfall behöver för dokument kommer din skola att komma ut med när du har valt din skola så vi kommer lägga upp en plan efter det. 

steg 14

innan avresan

Nu är det snart dags för dig att packa dina väskor och sätta dig på planet till Amerika. Dock innan du gör detta så kommer vi att ge dig en lista på saker som du bör ta med dig och saker som vi anser kan vara väldigt praktiska. Vi kommer även skicka en lista på vad för papper som är viktigt att ta med dig när du ska ta dina första steg på amerikansk mark. Vi kommer alltså se till att du är förberedd och att du inte har något att oroa dig för.

Vill du veta mer om innan avresan?

Klicka på LÄS MER nedanför!

innan avresan

steg 15

vi finns här för dig!

Du har nu landat i USA och alltså har du påbörjat detta helt fantastiska äventyret du har framför dig. Vi på Luna kommer att fortsätta att finnas här för dig och ge dig vår support från dagen du börjar din college resa och för resten av livet då vi ser oss som en stor familj. Så vi på Luna är genuint intresserade av dig och din resa och därför kommer vi att höra av oss till dig för att se att du trivs på ditt nya hem. Skulle det komma upp problem eller konflikter med till exempel tränare eller annat så kommer vi att finnas här som ditt stöd och är redo att kliva in och hjälpa dig. Så vi är alltså ditt stöd när du går på college och eftersom vi har gjort samma resa som dig så kan det vara skönt att prata med oss. 

Om du inte trivs på din skola men vill fortsätta din esports resa i USA så kommer vi hjälpa dig att göra en övergång till en annan skola. Allt handlar om att du ska må bra och att du känner att du får det äventyret och det du alltid önskade dig. 

Vi ser oss som en stor familj och skulle älska att skapa en vänskap även efter din college resa.

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency