För föräldrar

Ni föräldrar spelar en betydande roll för att få era barn att följa deras drömmar och förhoppningsvis nå platsen de drömmer om, därför vill vi på Luna vara helt transparenta med er föräldrar så ni förstår precis vad både ni och ert barn ger er in på. Många föräldrar kanske hör ordet “Esport” och inte riktigt förstår vad det innebär, det har vi full förståelse för. Därför ska vi nu berätta för er exakt vad esport är för något och hur man kan kombinera esporten med en helt fantastisk utbildning på college i USA. 

Som sagt, efter ni läst igenom denna sida, hoppas vi ni känner förståelse för vad college esport är, vad vi på Luna gör och vilka vi är, hur ni kan hjälpa era barn, och vilka kostnader som finns!

vad är esport?

Esport (elektronisk sport), är ett begrepp för tävlingar som utförs på en dator eller en spelkonsol, där de tävlande spelar olika sorters dator/konsolspel mot varandra. Alltså är esport som vilken annan sport som helst. Man tävlar antingen i lag eller solo, möter en motståndare för att vinna sin match eller turnering.

Esportscenen är massiv runtom i världen där det finns miljontals med både unga och äldre esport spelare, där tävlar de om att vinna miljontals kronor i prispengar. Om vi tar ett exempel på en esport spelare vid namn Kyle Giersdorf, även kallad “Bugha” inom esportscenen. Denna kille som är född i December 2002,  har tagit hem över 40 MILJONER kronor i bara prispengar. Helt otroligt!

Esport är så pass stor att man kan plugga esport på gymnasiet nu i Sverige. Till exempel skolor som NTI och LBS har Esports utbildningar, vilket är helt fantastiskt för att esporten ska fortsätta växa i den otroligt snabba hastigheten den redan gör. 

Är Esport verkligen en idrott? I Sverige har nu Svenska Esportförbundet röstats in i Riksidrottsförbundet (RF), den 28e Maj 2023, vilket betyder att esport nu är klassad som en idrott i Sverige. Vilket esporten redan har varit klassad som i över 50 länder runtom i världen.

vad är college esport?

College Esport i USA började runt 2009, där flertal skolor började forma esports klubbar där man spelade alla möjliga spel och även tävlade i turneringar med andra skolor. Nu 2023, 14 år senare, är Esportscenen i USA massiv! Det finns över 300 skolor som erbjuder varsity esports och denna siffran ökar hela tiden. Det innebär att de skolor som har varsity esport erbjuder stipendium för dig som elev att representera den skolan inom ditt favorit spel. College esport är ofta sedd som en platform för gamers att kunna utvecklas som spelare och en fantastisk väg att bli proffs på. 

Denna chansen, alltså kombinera sitt spelande tillsammans med en fantastisk utbildning på college i USA. Det är en fantastiskt möjlighet att även få ett scholarship. Detta betyder att man får en del av kostnaden betald av skolan eftersom man anses vara en atlet.

Vill du veta ALLT om College Esport?

Klicka på LÄS MER till höger!

college esport

vad är college?

Att gå på college i Amerika är helt fantastiskt och något helt unikt. Skolandan, campus, och college kulturen man inte kan uppleva någon annanstans. Den största skillnaden mellan ett Europeiskt universitet och Amerikanskt är förmågan att bli en college atlet. Detta är en möjlighet som tusentals människor utanför staterna tar varje år. På grund av att det finns en möjlighet att kombinera en utbildning med sin idrott. Eller som i detta fallet, esport istället. 

Den akademiska delen på ett Amerikanskt college är såklart olika från skola till skola, men college ligger på en väldigt hög lägstanivå och akademiskt finns det något för alla då de finns oberäkneligt många utbildningar som kommer passa vem man än är. 

Både sporten och esporten är helt otrolig på college eftersom hela skolan kommer heja på när man representerar skolans lag mot andra skolor i respektive spel. Vilket betyder att man kommer vara ansiktet utåt för skolan och kommer slåss för just den skola man representerar ska bli bäst. 

Esporten och sporten i Amerika spelar en stor roll för skolorna. Eftersom college nivån är så pass hög att den sänds över hela landet. Som sagt, man kan kombinera en bra utbildning samtidigt som man spelar sitt favorit spel och har chansen att bli proffs. Denna möjligheten att kunna kombinera en utbildning med en sport på denna nivån finns inte i andra länder och därför är ett amerikanskt college ett väldigt bra val.

Du kommer inte bara ha ditt livs äventyr, du kommer även växa otroligt mycket som person. Du kommer  åka utomlands och ha en helt ny upplevelse. Du kommer även växa upp snabbare än du tror eftersom du kommer vara tvungen att ta hand om dig själv, men oroa dig inte, varje skola gör allt för att sina studenter ska trivas och därför kommer de hjälpa dig med allt.

Efter college kommer man även ha stora karriärmöjligheter eftersom man kommer få ett diplom från ett amerikanskt college, vilket en Arbetsgivare anser vara otroligt bra. Detta kommer ge en fördel mot andra eftersom man kommer vara mer intressant, man kommer även anses vara väldigt vuxen som har gjort en otrolig college resa. 

Vill du veta ALLT om College? 

Klicka på LÄS MER till höger!

om college

vad kostar college esport?

Det finns en hel del kostnader som tillkommer när man startar sitt äventyr på college. Det är allt från kostnader till tester och visumavgifter. Detta ska betalas innan man är på college, även kostnader, avgifter och böcker man använder i skolan. Det kan kännas väldigt överväldigande, därför ska vi göra dig lite lugnare och gå igenom hur kostnader både innan och efter college ser ut. 

Det finns som sagt kostnader innan college, det är kostnaderna till oss på Luna, det finns även kostnader för tester, visum, med mera.

Det finns som sagt kostnader under college, till exempel alla college kostnaderna, samt kostnader för bland annat böcker osv.

Här kan vi ge ett exempel för College Kostnader:

Innan College Kostander:
SAT: 1 200 SEK
Duolingo/TOELF: 500 SEK
Skolansökan: Runt 500 SEK
Visumavgifter: (DS-160 & SEVIS): Runt 5 000 SEK

Totalt: 7 200 SEK

Under College Kostnader: Maryville University (Exempel Skola)
Tuition: $24,766 
Fees: $2,400 
Room and Board: $10,600
Books: $250

Totalt: $38,016

Däremot som Esport spelare kan man få stipendium på upp till 70% för att representera Maryville “Saints”, vilket betyder att den nya totala kostnaden istället bara blir $11,355 

När man då kollar på summorna av college kan man bli lite avskräckt och kan undra hur man egentligen ska kunna finansiera detta? Ingen fara, för att finansiera college använder man sig av det som har blivit utsätt till “världens bästa lån”, man vänder sig till CSN. Däremot om man inte vill använda sig av CSN är det ingen fara alls, men det är alltid något som finns där för en. Som hjälper en täcka upp till hela college kostnaden.

Vill du veta ALLT om College Kostnader?

Klicka på LÄS MER till höger!

kostnader

vad är kostnaderna till luna?

Genom att anställa Luna som college rekryterings agentur kommer det att kosta 10 000 SEK. Detta är en kostnad vi tar betalt för så fort du har anlitat Luna som din agentur och vi påbörjar arbetet.

Det är en betalning som inte är återbetalningsbar. Däremot om man väljer att avbryta betalningarna under processen kommer vi inte kräva den resterande kostnaden. För att göra det enklare och smidigare för dig kan man även välja att göra delbetalningar.

Här är några exempel på delbetalningar:

2 Månader:
5 000 SEK x 2 + 500 SEK Avbetalningsavgift

3 Månader:
3 333 SEK x 3 + 1 000 SEK Avbetalningsavgift

4 Månader:
2 500 SEK x 4 + 1 500 SEK Avbetalningsavgift

Om man skulle behöva mer tid än såhär är det ingen fara! 
Kontakta oss så kommer vi enkelt kunna komma till en överenskommelse.

varför anlina luna agency?

Detta är en mycket bra fråga och vi vill besvara den så bra som möjligt. Varje dag får collegetränare hundratals meddelande från spelare över hela världen. Det betyder att de inte kommer ha tiden att sitta och kolla igenom alla som söker till deras program, detta kan göra det svårt som privatperson att bli upptäckt. Det första steget en college rekryterings agentur gör är att göra en utvärdering över var vi tror vår atlet kan hamna, vi kontaktar sedan specifika skolor och tränare som vi tror skulle tycka vår atlet är relevant för deras program. Tränare vet att college agenturer redan har gjort denna utvärderingen och därför svarar de när vi kontaktar dom före många andra. Det betyder att när man anlitar en college agentur maximerar man sina möjligheter.  

College rekryteringsprocessen är även väldigt förvirrande, med allt från pappersarbete, tester, och annat man behöver göra för att kunna bli en esport atlet på ett amerikanskt college. Därför har vi på Luna gjort specifika mallar som våra olika atleter behöver göra för att kunna komma till den skola de drömmer om.

Vi kommer också göra alla förhandlingar om dina stipendier som kan bli väldigt rörigt om man inte vet vad man gör, vi kommer se till att man inte blir lurad och vi gör även en kontroll på skolans erbjudande för att se om man får det stipendium som man förtjänar. Gör man detta själv kan tränare passa på att ge minsta möjliga stipendium. Genom att anlita en college agentur får man det stipendium som man förtjänar.

Vi kommer även vara ett stöd under hela processen, det kan vara väldigt tryggt att veta att man kan prata med någon som har gått igenom samma process som det man ska gå igenom, det är därför vårt stöd kan vara väldigt viktigt. Vad händer om man får hemlängtan efter någon vecka? Ge oss bara ett meddelande! Vi har alla varit där och vi är här för våra atleter!

vad kan ni som föräldrar göra?

Ni föräldrar har som sagt en stor del i ert barns college drömmar. Här kommer nu lite tips och annat ni föräldrar kan göra för att hjälpa ert barn i processen.

Vara Involverad i Processen:
Detta är något som vi på Luna anser är väldigt viktigt för er föräldrar, att hålla er involverade i hela rekryterings processen. Vad vi menar med att hålla sig involverad har flera betydelser, vara påläst om College och College Esport, hjälpa till med att hålla deadlines och annat som ska lämnas in till både oss och skolan. Alltså vara en stöttepelare i hela processen, vilket är något som alltid skönt att känna man har, speciellt i stora beslut som att börja på College. 

Låt Barnen ta sina Beslut:
Även om ni som föräldrar kommer med bra tips och försöker hjälpa era barn så mycket som möjligt, är det viktigt att förstå att det är ert barn som ska följa sin egna dröm och alltså får ta sina egna beslut. Eftersom ert barn även kommer ha full kontakt med en College Tränare, är det viktigt att barnet och tränaren får en kontakt så det inte är föräldern som endast pratar med tränare åt deras vägnar.

Ha bra kontakt med Oss (Luna Agency)
Vi på Luna vill ha en bra kontakt med vår students föräldrar, vi vill även poängtera att vi kommer göra allt i vår makt för att erat barn ska uppfylla sina drömmar, precis som alla föräldrar vill! Därför är det även upp till oss på Luna och er som föräldrar att vi skapar en trygg och bra miljö för alla så erat barn känner sig tryggt.

Vi vill se till att erat barn har en trygg miljö både på och utanför sina studier. Därför vill vi jobba tillsammans med er för att uppfylla era barns drömmar och få ett äventyr de aldrig kommer glömma.

 

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så kommer vi kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

För föräldrar

Ni föräldrar spelar en betydande roll för att få era barn att följa deras drömmar och förhoppningsvis nå platsen de drömmar om, därför vill vi på Luna vara helt transparenta med er föräldrar så att ni förstår precis vad både ni och ert barn ger er in på. Många föräldrar kanske hör ordet “Esport” och inte riktigt förstår vad detta betyder, och detta har vi full förståelse för, så därför ska vi nu berätta för dig exakt vad esport är för något och hur man kan kombinera esporten med en helt fantastisk utbildning på college i USA. 

Som sagt, efter ni har läst igenom denna sida, hoppas jag att ni känner att ni förstår vad college esport är, vad vi på Luna gör och vilka vi är, hur ni kan hjälpa era barn, och vilka kostnader som finns!

vad är esport?

Esport (elektronisk sport), är ett begrepp för tävlingar som utförs på en dator eller en spelkonsol, där de tävlande spelar olika sorters dator/konsolspel mot varandra. Så alltså är esport som vilken annan sport som helst, man tävlar antingen i lag eller solo, och möter en motståndare för att vinna sin match eller turnering.

Esportscenen är massiv runtom i världen där det finns miljontals med både unga och äldre esport spelare där de tävlar om att vinna miljontals kronor i prispengar. Om vi tar ett exempel på en esport spelare vid namn Kyle Giersdorf, även kallad “Bugha” inom esportscenen, denna kille som är född i December 2002, alltså bara 20 år gammal, har tagit hem över 40 MILJONER kronor i bara prispengar, helt otroligt!

Esport är så pass stor att man kan även plugga esport på gymnasiet nu i Sverige, som till exempel skolor som NTI och LBS har Esports utbildningar, vilket är helt fantastiskt för att esporten ska fortsätta växa i den otroligt snabba hastigheten den redan gör. 

Är Esport verkligen en idrott? I Sverige har nu Svenska Esportförbundet röstats in i Riksidrottsförbundet (RF), den 28e Maj 2023, vilket betyder att esport är nu klassad som en idrott i Sverige, vilket esporten redan var klassad som i över 50 länder runtom i världen.

vad är college esport?

College Esport i USA började runt 2009, där flertal skolor började forma esports klubbar där man spelade alla möjliga spel och även tävlade i turneringar med andra skolor. Nu 2023, 14 år senare, så är Esports scenen i USA massiv! Det finns över 300 skolor som erbjuder varsity esports och denna siffran ökar hela tiden. Varsity esports betyder att dessa skolorna som har varsity esport erbjuder stipendium för dig att representera denna skolan inom ditt favorit spel. College esport är ofta sedd som en platform för gamers att kunna utvecklas som spelare och som en fantastisk väg till att kunna bli proffs. 

Denna chansen, alltså att kunna kombinera sitt spelande, tillsammans med en helt fantastisk utbildning på ett college i USA är en helt fantastiskt möjlighet, och att även kunna få ett scholarship (vilket betyder att man får en del av skolan betald av skolan själv eftersom man är en atlet) är något som är helt fantastiskt.

Vill du veta ALLT om College Esport?

Klicka på LÄS MER nedanför!

college esport

vad är college?

Att gå på college i Amerika är helt fantastiskt och något helt unikt. Skolandan, campusen, och college kulturen man inte kan uppleva någon annanstans. Den största skillnaden mellan ett Europeiskt universitet och Amerikanskt är förmågan att bli en college atlet. Detta är en möjlighet som tusentals människor utanför staterna tar varje år på grund av möjligheten att kombinera en utbildning med sin idrott, eller som i detta fallet, esport istället för idrott. 

Den akademiska delen på ett Amerikanskt college är såklart olika från skola till skola, men akademiskt ligger college på en väldigt hög lägstanivå och akademiskt finns det något för alla då de finns oberäkneligt många utbildningar som kommer passa vem man än är. 

Både sporten och esporten är helt otrolig på ett college eftersom hela skolan kommer att heja på när man ska representera skolan mot andra skolor i vilket spel man spelar, vilket betyder att man kommer vara ett ansikte utåt för skolan och kommer slåss för att just den skola man representerar ska bli allra bäst. 

Esporten och sporten i Amerika spelar en stor roll på sin skola eftersom college nivån är så pass hög att den sänds över hela landet. Som sagt, man kan kombinera en bra utbildning samtidigt som man spelar sitt favorit spel. Denna möjligheten att kunna kombinera en utbildning med en sport på denna nivån finns inte i andra länder och därför är ett amerikanskt college så otroligt bra.

Du kommer inte bara ha ditt livs äventyr, du kommer även att växa otroligt mycket som person. Du som person kommer att få en fantastisk personlig tillväxt då du kommer att åka utomlands och ha ett helt nytt äventyr. Du kommer även att växa upp snabbare än du tror eftersom du kommer vara tvungen att ta hand om dig själv, men oroa dig inte, varje skola gör allt för att sina studenter ska trivas och därför kommer de att hjälpa dig med allt.

Efter college kommer man även att ha stora karriärmöjligheter eftersom man kommer att få ett diplom från ett amerikanskt college, vilket anställare anser som något otroligt bra. Detta kommer att ge en fördel mot andra eftersom man kommer vara mer intressant och man kommer också ses som väldigt vuxen som har gjort den otroliga college resan. 

Vill du veta ALLT om College? 

Klicka på LÄS MER nedanför!

om college

vad kostar college esport?

Det finns en hel del kostnader som tillkommer när man ska ta sitt äventyr på college. Det allt allt ifrån kostnader från tester och visumavgifter som ska betalas innan man är på college, till kostnader från avgifter från skolan och böcker till skolan. 

Det finns alltså som sagt kostnader innan college, dessa kostnaderna är kostnaderna till oss på Luna, och det är även kostnader som tester, visum, med mera.

Det finns även kostnader under college, som till exempel alla college kostnaderna, och kostnader som böcker och annat.

Här kan vi ge lite exempel för College Kostnader:

Innan College Kostander:
SAT: 1 200 SEK
Duolingo/TOELF: 500 SEK
Skolansökan: Runt 500 SEK
Visumavgifter: (DS-160 & SEVIS): Runt 5 000 SEK

Totalt: 7 200 SEK

Under College Kostnader: Maryville University (Exempel Skola)
Tuition: $24,766 
Fees: $2,400 
Room and Board: $10,600
Books: $250

Totalt: $38,016

Däremot som Esport spelare kan man få ett stipendium på 70% för att representera Maryville “Saints”, vilket betyder att den nya totala kostnaden istället bara blir $11,355 

När man då kollar på summorna av college kan man bli lite avskräckta och man kan undra hur man egentligen ska kunna finansiera detta? Ingen fara, för att kunna finansiera college använder man sig av det som har blivit utsätt till “världens bästa lång”, man vänder sig till CSN. Däremot om man inte vill använda sig av CSN är det ingen fara alls, men det är alltid något som finns där som kan hjälpa en att täcka oftast hela college kostnaden, vilket är fantastiskt.

Vill du veta ALLT om College Kostnader?

Klicka på LÄS MER nedanför!

kostnader

vad är kostnaderna till luna?

Genom att anställa Luna som college rekryterings agentur kommer det att kosta 10 000 SEK. Detta är en kostnad som vi tar betalt för så fort du har anlitat Luna som din agentur och vi påbörjar arbetet.

Detta är en betalning som inte är återbetalningsbar. Däremot om man väljer att avbryta betalningarna under processen kommer vi inte att kräva den resterande kostnaden. För att göra det enklare och smidigare för dig kan man även välja att göra delbetalningar.

Här är några exempel på delbetalningar:

2 Månader:
5 000 SEK x 2 + 500 SEK
Avbetalningsavgift

3 Månader:
3 333 SEK x 3 + 1 000 SEK Avbetalningsavgift

4 Månader:
2 500 SEK x 4 + 1 500 SEK Avbetalningsavgift

Om man skulle behöva mer tid än såhär så ingen fara! 
Kontakta oss så kommer vi enkelt kunna komma till en överenskommelse.

varför anlina luna agency?

Detta är en mycket bra fråga och vi vill besvara den så bra som möjligt. Varje dag får collegetränare hundratals meddelande från spelare över hela världen. Det betyder att de inte kommer ha tiden att sitta och kolla igenom alla som söker till deras program, och detta kan göra det svårt som privatperson att bli upptäckt. Det första steget en college rekryterings agentur gör är att göra en utvärdering var vi tror att vår atlet kan hamna, vi kontaktar sedan specifika skolor och tränare som vi tror skulle tycka att vår atlet är relevant för deras program. Tränare vet att college agenturer redan har gjort denna utvärderingen och därför svarar de när vi kontaktar dom före många andra. Det betyder att när man anlitar en college agentur så maximerar man sina möjligheter.  

College rekryteringsprocessen är även väldigt förvirrande, med allt från pappersarbete, tester, och annat som man behöver göra för att kunna bli en esport atlet på ett amerikanskt college. Därför har vi på Luna gjort specifika mallar som våra olika atleter behöver göra för att kunna komma till den skola de drömmer om.

Vi kommer också att göra alla förhandlingar om dina stipendier som kan bli väldigt rörigt om man inte vet vad du gör, så vi kommer se till att man inte blir lurad och vi gör även en kontroll på skolans erbjudande för att se om man får det stipendium som man förtjänar. Om man gör detta helt själv kan tränare passa på att ge minsta möjliga stipendium. Så att anlita en college agentur får man det stipendium som man förtjänar.

Vi kommer även att vara ett stöd under hela processen, detta kan vara väldigt tryggt att veta att man kan prata med någon som har gått igenom samma process som det man ska gå igenom, och det är därför vårt stöd kan vara väldigt viktigt. Vad händer om man får hemlängtan efter någon vecka? Ge oss bara ett meddelande! Vi har alla varit där och vi är här för våra atleter!

vad kan ni som föräldrar göra?

Ni föräldrar har som sagt en stor del i ert barns college drömmar. Så här kommer nu lite tips och annat som ni föräldrar kan göra för att hjälpa ert barn i processen.

Vara Involverad i Processen:
Detta är något som vi på Luna anser är väldigt viktigt för ni föräldrar, att hålla er involverade i hela rekryterings processen. Vad vi menar med att hålla sig involverad har flera betydelser, att vara påläst om College och College Esport, att hjälpa till med att hålla deadlines och annat som ska lämnas in till både oss och skolan. Alltså att vara en stöttepelare i hela processen, vilket är något som alltid skönt att känna att man har, speciellt i stora beslut som att börja på College. 

Låt Barnen ta sina Beslut:
Även om ni som föräldrar kommer med bra tips och försöker hjälpa era barn så mycket som möjligt, är det viktigt att förstå att det är ert barn som ska följa sin egna dröm och alltså får ta sina egna beslut. Eftersom ert barn även kommer ha full kontakt med en College Tränare, är det viktigt att barnet och tränaren får en kontakt så att det inte är föräldern som endast pratar med tränare åt deras vägnar.

Ha bra kontakt med Oss (Luna Agency)
Vi på Luna vill ha en bra kontakt med vår students föräldrar, vi vill även poängtera att vi kommer göra allt i vår makt för att ert barn ska uppfylla sina drömmar, precis som alla föräldrar vill! Så därför är det även upp till oss på Luna och er som föräldrar att vi skapar en trygg och bra miljö för alla så att ert barn känner sig tryggt.

Vi vill se till så att ert barn har en trygg miljö både på och utanför sina studier. Så därför vill vi jobba tillsammans med er för att uppfylla era barns drömmar och få ett äventyr de aldrig kommer glömma.

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency