stipendium

stipendium på college

Stipendium på college är pengar som studenter blir tilldelade av skolor i USA där syftet är att minska studentens kostnader till skolan. Ett stipendium kan variera i hur mycket skolan ger ut från student till student, vissa studenter kan få ett stipendium på 1% av skolans totala kostnader och en annan student kan få 100% av skolans totala kostnader. Den totala kostnaden stipendium täcker är alla skolans kostnader som undervisning, lägenhet och mat. Alltså kan ett stipendium variera mellan 1 till 100 procent. Ett stipendium är det du som esport spelare vill söka efter när du letar college. 

esports stipendium

Stipendium delas ut skola för skola, vilket betyder att stipendium mängden skolorna kan ge ut beror på vilken skola det är, med det sagt sträcker sig esports stipendium oftast mellan 10 000 sek till 100 000 sek per år. Däremot har fler och fler skolor nu börjat dela ut “full-ride scholarships”, vilket är stipendium på hela college kostnader, från esports kostnaderna till undervisningskostnaderna. 

Harrisburg University, som vann ESPN’s öppnings College Esports turnering i May 2019, blev den första skolan att dela ut “full-ride scholarships” till hela deras 16-mans lag i 2018.

Vill du veta mer om vilken nivå ditt spel du spelar som du bör ligga på för att få esports stipendium? 

Klicka på knappen till höger!

alla spel

akademiskt stipendium

Ett annat stipendium du kan få när du ska gå på college är ett Akademiskt Stipendium. Som det låter är ditt akademiska stipendium ett stipendium du får beroende på hur bra dina betyg och tester som SAT och Duolingo är. Alltså gör skolan en utvärdering på dessa resultat och sedan ger de ett stipendium till dig. Detta stipendium kommer inte vara lika stort som ditt esport stipendium men det lär fortfarande vara en bra del av den totala kostanden, det är svårt att säga hur mycket du lär få eftersom varje skola har olika krav på hur bra dina betyg och tester ska vara. 

Vill du veta mer om skolsystemet i USA?

Klicka på knappen till höger!

skolsystemet i USA

internationellt stipendium

Ett internationellt stipendium är även detta precis vad det låter som, ett stipendium du lär få eftersom du är en internationell student. Precis som ett akademiskt stipendium är detta stipendium helt beroende på skola till skola hur mycket de lär ge ut. Alla college i USA ÄLSKAR internationella studenter, därför ger de ut ett internationellt stipendium för de vill attrahera så många internationella studenter som möjligt.

kan jag kombinera mina stipendium?

Ja! Alla dessa stipendium vi nu gått igenom kommer läggas ihop så du till slut får ett totalt stipendium. Detta är något som är fantastiskt för alla studenter eftersom du lär få ett internationellt stipendium och även akademiskt stipendium vilket gör att om du är på den rätta esport nivån för att även få ett esport stipendium lär du kunna kombinera alla dessa tre och tillsammans kommer de bilda ett otroligt bra stipendium för dig!

kan mitt stipendium minska eller höjas?

Ja! Detta kanske inte låter så bra att ditt stipendium kan minska, men detta är inte något du behöver oroa dig om. Ett stipendium minskas ändast om man bryter skolans regler eller beter sig otroligt illa. Detta är inte något du behöver oroa dig för eftersom ett stipendium minskas väldigt sällan. Till något positivt istället kan ditt stipendium även höjas. Om du som esport spelare presterar otroligt bra kan din esport tränare belöna dig genom att höja ditt stipendium. Detta är något du bör tänka på när du spelar, om du presterar ännu bättre än dina förväntningar lär du få ett högre stipendium vilket är helt otroligt! 

Ger alla skolor ut stipendium?

Både ja och nej! I princip ger alla skolor ut internationellt och akademiskt stipendium till dig, däremot finns det regler som gör att skolor som ligger i NCAA Division 3 inte kan ge ut atletiska stipendium. Det betyder att det finns en risk att om en D3 skola hör av sig till dig kan de inte erbjuda ett atletisk stipendium. Detta är inte något du behöver oroa dig för, istället för att ge ut atletiska stipendium brukar dessa college tränare ta hjälp av andra kassor från skolan för att hjälpa dig med kostnaderna ändå. Det är även såhär att esport stipendium inte alltid ligger i den atletiska stipendium kassan vilket gör att vissa D3 skolor kan ge ut esport stipendium till dig även om de ligger i Divison 3. För att summera frågan om alla skolor kan ge ut stipendium, är svart i princip Ja.

kan jag få fullt stipendiuim?

Ja det kan du! Ett fullt stipendium är alltså stipendium på 100% av skolans kostnader, alltså att du i princip går på college helt gratis! Det är däremot något som är väldigt ovanligt, men det blir allt mer vanligt inom esport scenen på college. Redan som berättat gav Harrisburg University ut fulla stipendium till hela deras 16-mans lag redan 2018, detta blir som sagt vanligare. 

Med andra ord, är du väldigt bra i ditt spel finns det chanser för fullt stipendium, det är inte något du bör förvänta dig eller sikta efter, eftersom det är så pass ovanligt.

Vill du veta mer om fulla stipendium?

Klicka på knappen till höger!

Fullt stipendium

boka ditt möte med oss

Boka in ett GRATIS digitalt möte så kommer vi kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency

SOCIALT

stipendium på college

Stipendium på college är pengar som studenter blir tilldelade av skolor i USA där syftet är att minska studentens kostnader till skolan. Ett stipendium kan variera i hur mycket skolan ger ut från student till student, vissa studenter kan få ett stipendium på 1% av skolans totala kostnader och en annan student kan få 100% av skolans totala kostnader. Denna totala kostnaden som stipendium täcker är alla skolans kostnader som undervisning, lägenhet och mat. Alltså kan ett stipendium variera mellan 1 till 100 procent. Ett stipendium är det du som esport spelare vill söka efter när du letar college. 

esports stipendium

Stipendium delas ut skola för skola, vilket betyder att stipendium mängden som skolorna kan ge ut beror på vilken skola det är, med det sagt så sträcker sig esports stipendium oftast mellan 10 000 sek till 100 000 sek per år. Däremot så har fler och fler skolor nu börjat dela ut “full-ride scholarships”, vilket är stipendium på hela college kostnader, från esports kostnaderna till undervisningskostnaderna. 

Harrisburg University, som vann ESPN’s öppnings College Esports turnering i May 2019, blev den första skolan att dela ut “full-ride scholarships” till hela deras 16-mans lag i 2018.

Vill du veta mer om vilken nivå på ditt spel du spelar som du bör ligga på för att få ett esports stipendium? 

Klicka på LÄS MER nedanför!

alla spel

akademiskt stipendium

Ett annat stipendium du kan få när du ska gå på college är ett Akademiskt Stipendium. Som det låter så är ditt akademiska stipendium ett stipendium du får beroende på hur bra dina betyg och tester som SAT och Duolingo är. Alltså gör skolan en utvärdering på dessa resultat och sedan ger de ett stipendium till dig. Detta stipendium kommer inte att vara lika stort som ditt esport stipendium men det lär fortfarande vara en bra del av den totala kostanden men det är svårt att säga hur mycket du lär få eftersom varje skola har olika krav på hur bra dina betyg och tester ska vara. 

Vill du veta mer om skolsystemet i USA?

Klicka på LÄS MER nedanför!

skolsystemet i USA

internationellt stipendium

Ett internationellt stipendium är även detta precis vad det låter som, ett stipendium du lär få eftersom du är en internationell student. Precis som ett akademiskt stipendium så är detta stipendium helt beroende på skola till skola hur mycket de lär ge ut. Alla college i USA ÄLSKAR internationella studenter, så därför ger de ut ett internationellt stipendium för de vill attrahera så många internationella studenter som möjligt.

kan jag kombinera mina stipendium?

Ja! Alla dessa stipendium som vi nu har gått igenom kommer att läggas ihop så att du till slut får ett totalt stipendium. Detta är något som är fantastiskt för alla studenter eftersom du lär få ett internationellt stipendium och även ett akademiskt stipendium vilket gör att om du är på den rätta esport nivån för att även få ett esport stipendium så lär du kunna kombinera alla dessa tre och tillsammans kommer de att bilda ett otroligt bra stipendium för dig!

kan mitt stipendium minska eller höjas?

Ja! Detta kanske inte låter så bra att ditt stipendium kan minska, men detta är inte något du behöver oroa dig om. Ett stipendium minskas ändas om man bryter skolans regler eller beter sig otroligt illa. Så detta är inte något du behöver oroa dig om för att ett stipendium minskas väldigt sällan. Till något positivt istället så kan ditt stipendium även höjas. Om du som esport spelare presterar otroligt bra så kan din esport tränare belöna dig genom att höja ditt stipendium. Så detta är något du bör tänka på när du spelar att om du presterar ännu bättre än dina förväntningar så lär du få ett högre stipendium vilket är helt otroligt! 

Ger alla skolor ut stipendium?

Både ja och nej! I princip så ger alla skolor ut ett internationellt och akademiskt stipendium till dig, däremot så finns det regler som gör att skolor som ligger i NCAA Division 3 inte kan ge ut atletiska stipendium. Detta betyder att det finns en risk att om en D3 skola hör av sig till dig så kan de inte erbjuda ett atletisk stipendium. Men detta är inte något du behöver oroa dig om, för istället för att ge ut atletiska stipendium så brukar dessa college tränare ta hjälp av andra kassor från skolan för att kunna hjälpa dig med kostnaderna ändå. Det är även såhär att esport stipendium inte alltid ligger i den atletiska stipendium kassan vilket gör att vissa D3 skolor kan ge ut esport stipendium till dig även om de ligger i Divison 3. Så för att summera frågan om alla skolor kan ge ut stipendium, så är svart i princip Ja.

kan jag få ett fullt stipendiuim?

Ja det kan du! Ett fullt stipendium är alltså ett stipendium på 100% av skolans kostnader, alltså att du i princip går på college helt gratis! Detta är däremot något som är väldigt ovanligt, men det blir allt mer vanligt inom esport scenen på college. Som redan berättat så gav Harrisburg University ut fulla stipendium till hela deras 16-mans lag redan i 2018, och detta blir som sagt vanligare. 

Med andra ord, är du väldigt bra i ditt spel så finns det en chans för ett fullt stipendium, men detta är inte något du bör förvänta dig eller sikta efter, eftersom detta är så pass ovanligt.

Vill du veta mer om fulla stipendium?

Klicka på LÄS MER nedanför!

Fullt stipendium

boka ditt möte med OSS

Boka in ett GRATIS digitalt möte så vi kommer kontakta dig så snart som möjligt!

TELEFON

+46 703791419

EMAIL

info@officialluna.com

Copyright 2023 Luna Agency